Nief Gerief #18

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Joyhauser - Bad Generator EP

FloorFiller Music slaat met deze bom van Joyhauser een serieuze vis aan de haak. Zeker als je daarbovenop nog Marco Bailey en Kevin De Vries kon overtuigen het onderste uit de kan te halen voor de remixen. (Koop)

Oliver Huntemann - Propaganda LP

Na een hiatus van meer dan zes jaar is Oliver Huntemann zijn vijfde studioalbum een feit. De ervaren technorot doet dat op zijn eigen Senso Sounds en pakt uit met zijn typische, vernieuwende techno. Een album met hoogtes, laagtes en vooral heel veel razend interessante tracks. (Koop)

Special Request - Belief System LP

Dit compilatie-album van Paul Woolford bevat maar liefst 23 originele tracks die werden vervaardigd uit archiefmateriaal dat teruggaat tot 1993. Houndstooth heeft de eer dit stukje muziekgeschiedenis uit te brengen. (Koop)

Joe - Tail Lift / MPH EP

Daar is Joe opnieuw. Na eerdere releases op Hessle Audio, maar ook op Hemlock Recordings en een samenwerking met Scuba op Hotflush Recordings, slaat de nobele onbekende opnieuw toe met Tail Lift en MPH.(Koop)

Planetary Assault Systems - Deep Heet Vol.4

Een nieuwe Deep Heet van Luke Slater moét gewoon in onze wekelijkse selectie. De veteraan leeft zich volledig uit op zijn eigen Mote-Evolver label. (Koop)

Steve Redhead - Sad Homecoming (single)

Waarom zijn eigen grootste hit, Sad Homecoming, nooit in zijn eigen sets opduikt? Omdat de mixing en de mastering niet passen, was het eenvoudige antwoord. Tot vandaag. (Koop)

Cyclades - Donoussa EP

Het Franse duo Modern House Quintet, bekend van doordachte platen op het label met dezelfde naam, heeft beslist voortaan hun housemuziek uit te brengen als Cyclades (op ... Cyclades). Andere naam, dezelfde dromerige house in vinylkwaliteit. (Koop)

Hex_Bolts - Counter Culture EP

Hex_Bolts, of in het dagelijkse leven gewoon Bart Leblans, voorziet ons van futuristische uitgespacete techno op zijn eigen Bellectra Records. Amplify en Counter Culture zijn een leuk weerzien nadat de vorige Hex_Bolts release toch alweer van februari dateerde. (Koop)

Fizzikx - Deeper Side Of Jazz EP

House Cookin' Records brengt old school klinkende deep house van de vrijwel onbekende Fizzikx. Voor het betere remixwerk gingen ze ten rade bij Chocky en de Brusselaar Max Telaer.(Koop)

Le Babar feat. Ladybird - Automatic Love EP

Ook Nyon Recordings gaat de house-toer op met deze vocale houseplaat van Le Babar in samenwerking met de Parijse zangeres Ladybird. Het zijn echter vooral de remixen van Sue Avenue, Kenny Summit en labelbaas Frederick Alonso die het hoge woord hebben. (Koop)

Air - All I Need (Cemode 2017 Revox)

De Antwerpse ancien Cemode zorgt voor geüpdatete, clubklare versie van zijn favoriete Air-plaat. Verwacht u aan de vocals van het originele All I Need gemengd met een stevige portie housebeats. (Gratis download)

Michal Jablonski - Chimaera EP

Terug naar techno. De Pool Michal Jablonski maakt een verpletterende indruk op het splinternieuwe Secret Keywords label van Gianmarco Silvetti and Natascia Parisella. Ook de remixen van Taapion-voorman AWB en de Argentijnse broers YYYY mogen en moeten gehoord worden. (Koop)

Far Out Radio Systems - Dream The Dreams Of Dreamers EP

Far Out Radio Systems, het meer dansvloer gericht pseudoniem van Thomas Neyens, treedt voor eerst buiten de grenzen van Tanzbar Records. Curle Recordings is de leverancier van dienst voor deze dromerige techno.

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief