Nina Kraviz, трип en 1988: het ultieme recept voor een gevulde Kompass

Afgelopen weekend ging in de Kompass Klub in Gent het evenement 1988 opnieuw door. Voor dit event wist de organisatie al elke editie grote namen op de kop te tikken. Na zwaargewichten Len Faki en Adam Beyer was het nu de beurt aan de Russische Nina Kraviz om te headlinen. Zij bracht hiervoor ook enkele van haar trip-labelgenoten mee. 1988 opende zoals voordien weer alle drie de zalen.

We kwamen rond 12.00u toe en tot onze verbazing verliep het aanschuiven een pak vlotter dan in vergelijking met de eerste toepassing van de nieuwe lidkaart-procedure, tijdens Ben Klock zijn extended set twee weken geleden. 

Eens we binnen waren was het duo PTU al aan het spelen voor een gevulde Kabelbaan. We kregen veel acid te horen, aangevuld door experimentele techno met occasionele breaks. Kicks waren iets zeldzamer tijdens deze set, hetgeen perfect uitkwam want wij wisten het toen nog niet maar Bjarki, die de zomer ook al op Pukkelpop stond, zou de zaal binnen enkele ogenblikken kapotspelen met zijn agressief gebeuk.

Er moest duidelijk gedanst worden in de Kabelbaan en Bjarki commandeerde onze voeten met de bevlogenheid van een docent Nederlands op een maandagochtend.

Van al dat gestamp werd het even te warm in de hoofdzaal dus begaven we ons naar de Kontrolekamer, waar Thang voor een groot deel van de nacht draaide. Veel ruimte, goeie schijven en een variatie aan stijlen: voor sfeer en gezelligheid was dit the place to be voor de avond. Wij bleven daar dan ook geruime tijd plakken. Een plaat die ons opviel was een tot op heden onuitgebrachte plaat van Lebawski.

Natuurlijk konden we Nina Kraviz niet missen dus begaven we ons uiteindelijk terug naar de hoofdzaal. Ze bracht een afwisselende set met muziek van vroeger en nu, harde acid bangers en edits van retro-platen. Een innovatieve set zoals we van haar gewoon zijn dus. Nina Kraviz bewees nog maar eens waarom ze éen van de hotste DJ's is van het moment is en dit allemaal zonder mainstream platen te benuttigen.

Al bij al was dit zeker een geslaagde avond, ondanks de grote hoeveelheid aangeboden tickets. We hadden de indruk dat Kompass al beter dan twee weken geleden de grote menigte wist te managen, hetgeen aantoont dat dit echt een club is die niet bij de pakken blijft zitten. De enige klacht die wij opvingen was dat er nog steeds te weinig vrouwenwc's beschikbaar waren, de dixies buiten waren al snel overstroomd waardoor het aanschuiven was.  

Op 9 december is 1988 alweer terug met een nieuwe editie. Deze keer zal Berghain / Ostgut Ton lid Marcel Dettmann headlinen.

Foto bij artikel door Nachtschaduw