Nief Gerief #19

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Peter Van Hoesen - Nine At The Beginning EP

Time To Express viert deze maand zijn dertigste release en doet dat met vier diepe kleppers van labelbaas Peter Van Hoesen. Onze landgenoot doet meer dan zijn duit in het zakje met hybride grooves en meesterlijk sounddesign. (Koop)

Kaczmarek - IIIIIIIIIIIIII LP

Kaczmarek vormt het pseudoniem voor het nieuwe spatial audio project van de Franse producer Paul Ritch, labeleigenaar bij Quartz. Het album, dat uitkomt op het eveneens nieuwe KCZMRK, vormt een voorbode voor een 3d-sound liveshow die later dit jaar volgt. Eentje om in het oog te houden voor de fans van spacy sounds dus.

A. Morgan - Prozium EP

We blijven diep in technoland met deze release van Alex Morgan op Voight. Weinig gepalaver, veel donkere beats en een remix van Schots zwaargewicht Hans Bouffmyhre, meer hoeft dat niet te zijn. (Koop)

Satori - MAKTUB LP

Een boerderij diep in het Belgische hinterland en heleboel samples uit de wereldmuziek, meer had onze noorderbuur Satori niet nodig om dit verbluffend feeërieke album te creëren. Met deze twaalf nummers lange trip heeft Crosstown Rebels alweer een goudhaantje te pakken. (Koop)

Rødhåd - Anxious LP 

Het zat er al even aan te komen, maar het debuutalbum van de rossen van Berlijn is er eindelijk. En dat doet Rødhåd uiteraard op zijn eigen Dystopian. Een deel van het album focust puur op soundscapes, wat niet wegneemt dat er plaats voor enkele crushers zoals deze samen met Vril.

Extrawelt - Fear of an Extra Planet LP

Zes jaar na hun laatste album komen Arne en Wayan terug met een derde langspeler: Fear of an Extra Planet. De twee Hamburgers zijn reizende legendes en doen hun minutieus minimalistische aanpak alle eer aan. (Koop)

Deepchord - Auratones LP

Rod Modell is met zijn vijfde langspeler niet aan zijn proefstuk toe op Soma Quality Records, het kwaliteitslabel van de Schotse opa's van Slam. Auratones graaft diep in de schachten van ambient en dub techno en haalt voor de volhardende luisteraar een paar schatten op. (Koop)

Yan Cook - Dialogue EP

Iets dichter bij de oppervlakte (maar nog altijd ver ondergronds) vinden we Yan Cook, die ons vier platen aanbiedt op Delsin Records. De Oekraïner, toch bekend van meestampers als Nylon of Release Attack, houdt het allemaal wat rustiger en verwent ons met werk voor in de vroege uurtjes. (Koop)

Emmanuel Top - This Is Cocaine (single)

This Is Cocaine is alweer een van die ongelooflijk geinige singletjes van Filth On Acid die we u niet willen ontnemen. Reinier Zonneveld strikte deze keer de Franse legende Emmanuel Top en zal hiermee ongetwijfeld nog vele clubs en festivals in vuur en vlam zetten. (Koop)

John Beltran - Moth LP

Na een carrière van meer dan 25 jaar en releases R&S Records, Ubiquity en Delsin landt John Beltran op het Belgische De:tuned. De veteraan uit Michigan brengt een heerlijke combinatie van melodieuze techno, diepe grooves en ambient. (Koop)

Volruptus - Hessdalen EP

Enkele maanden na zijn uitstekend  werk op bbbbb Records zet Volruptus nog een stapje hoger op met deze knaller op Nina Kraviz' Trip. Een heus meesterwerk der electro dat u gewoon moét beluisteren. (Koop)

Irregular Synth & Tom Hades - Living On The Edge EP  

Afsluiten doen we met een knal van formaat op Dirty Minds. Labeleigenaar Irregular Synth kroop namelijk samen met Tom Hades in studio en samen leveren ze deze vier ongelooflijke stampers. Stigmata zet de kers op de taart met een verscheurende remix van Witches. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief