Fabric doneert meer dan 75.000 euro aan goede doelen

De Londense club Fabric viert dit weekend zijn 18-jarig bestaan. Een unieke verjaardag gezien vorig jaar de club nog een onzekere toekomst voor zich had. Uiteindelijk opende Fabric opnieuw zijn deuren, mits strengere controles op o.a. drugs. 

Wat hun verjaardag nog unieker maakt is dat de organisatie achter de club zelf geschenken uitdeelt. In totaal doneert Fabric iets meer dan 75.000 euro aan verschillende organisaties zoals Make-A-Wish, Night Time Industries Association, Music Venue Trust en nog verschillende organisaties die bijdragen aan het nachtleven in het V.K.

Het geld komt van de fundraiser die fans oprichtten toen in september vorig jaar de club dreigde te sluiten. Het was de bedoeling dat met dit geld de organisatie de periode kon overbruggen dat het gedwongen gesloten werd. Uiteindelijk opende Fabric kort daarna toch weer de deuren na een overeenkomst met de lokale autoriteiten en politie.

Er werd toen 370.000 euro opgehaald door fans, waarvan er uiteindelijk 75.000 euro overbleef. Dit bedrag werd nu ter ere van hun verjaardag geschonken aan goeie doelen. In Fabric zelf zijn er nu verschillende schermen waar alle namen van de fans getoond worden die een bijdrage geschonken hebben.


Beeld van de display met de namen.

Lees de volledige blogpost op www.fabriclondon.com waar ze uitleggen hoe ze de organisaties gekozen hebben waaraan het geld geschonken werd.

Ontdek meer...Club