James Holden & The Animal Spirits deelt video van titeltrack aankomend album

James Holden kondigde onlangs zijn nieuwste album aan sinds hij officieel als band door het leven gaat onder de naam James Holden & The Animal Spirits. Het album gaat eveneens The Animal Spirits heten en komt op 3 november uit op zijn eigen label, Border Community

De afgelopen maanden kregen we al enkele nummers van het album te horen zoals Pass Through The Fire en Each Moment Like The First. Vrij unieke nummers waar ze duidelijk knipogen naar het folk genre. Vandaag krijgen we de eerste videoclip te zien van het album, tevens ook de titeltrack.

De video past perfect binnen de stijl die James Holden voortaan wil aanmeten. Dan Tombs, wie ook de andere visuals doet voor de band, is de director van de videoclip. We krijgen een danseres te zien in een kleurrijk folklore kostuum die improviseert op de track. Het resultaat is een erg artistiek geheel die erg puur en ongerept aankomt bij de luisteraar / kijker. 

The Animal Spirits is het eerste album sinds The Inheritors die ondertussen al 4 jaar oud is. Het is duidelijk dat Holden in die periode zich heeft laten inspireren door andere genres en de donkere, sombere sound achter zich gelaten heeft. 

Op 3 november is The Animal Spirits digitaal, op cd en op vinyl verkrijgbaar op Border Community.

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel
Tags