BRDCST 2018: Ancienne Belgique zet in op muzikale grenze(n)loosheid

Fan van Netflix-reeks Stranger Things? Een eerbetoon aan The Velvet Underground-klassieker White Light/White Heat bijwonen? Een twintigkoppig vrouwenkoor, gesampled door Drake, bewonderen? Ancienne Belgique organiseert van 4 tot en met 8 april 2018 de derde editie van BRDCST, een indoorfestival waarbij ze inzetten op muzikale grenzeloosheid.

De act die ongetwijfeld het meeste volk naar de Brusselse concertzaal zal lokken, is die van Kyle Dixon en Michael Stein. Als hun namen u niet veel zeggen, dan zal Stranger Things misschien wel een belletje doen rinkelen. De meest populaire Netflix-serie van de afgelopen jaren en u kan komen luisteren naar de soundtrack van deze ongelooflijk gekende serie.

En ze komen niet alleen, het voorprogramma wordt verzorgd door Lambert. Een artiest die minimalistische pianomuziek maakt, en ook Tom Rogerson, de oprichter van band Three Trapped Fingers, maakt deel uit van het voorprogramma. Al deze artiesten kan je komen bewonderen op donderdag 5 april 2018 en tickets zijn nu al te koop.

Onze tweede must-see voor BRDCST 2018 is The Velvet Underground: A celebration of the 50th Anniversary of White Light/White Heat. Het is ondertussen al 50 jaar geleden dat The Velvet Underground haar tweede veelbesproken album uitbracht. Niemand kon de schoonheid van dit album echt vatten na hun prachtige debuutalbum. Toch kreeg de tijdsgeest er na een hele tijd greep op en begon men het album meer en meer te appreciëren.

Om die reden nodigt BRDCST 2018 iedereen op donderdag 5 april 2018 uit om de schoonheid van klassieker White Light/White Heat te (her)ontdekken. Inkom is gratis, dus kom zeker op tijd als u erbij wil zijn!

Onze derde tip is James Holden & The Animal Spirits (live). Hen kan je aan het werk zien op zondag 8 april 2018 en we kunnen u nu al vertellen, dit gaat u niet willen missen. James Holden werkte al samen met Thom Yorke voor Atoms for Peace, hij remixte al nummers van Mogwai en Radiohead en nu heeft hij een album klaar dat naar eigen zeggen een mix is van synthesizer, trance, jazz, folk en Marokkaanse muziek.

Zijn performance op BRDCST 2018 is trouwens ook meteen de Belgische live-première van dit album, onmisbaar! Tickets zijn te koop via deze link.

Last but not least: Le mystère des voix Bulgares. Dit is een twintigkoppig vrouwenkoor uit Bulgarije, gestart in 1952 en ze kenden hun grote doorbraak in de jaren '80. Hun klassieke wereldmuziek kon al namen als Gorillaz, Drake, Kate Bush en Lady Gaga overtuigen om met hen samen te werken, dus waar wacht u nog op? Scoor uw ticket hier en zorg ervoor dat u er op woensdag 4 april 2018 bij bent in het Brusselse Ancienne Belgique!

Kan u niet kiezen tussen alle artiesten? Dan is er ook een BRDCST ​Festival Pass. Alvast redenen genoeg om uit te kijken naar april 2018!