Kortsluiting organiseert eerste Rapid Eye Movement-showcase in Kompass (01/12)

Op 1 december vindt er een nieuwe editie van Kortsluiting plaats. De Gentse organisatie, die voordien zijn evenementen hield in Decadance, zal voor de derde keer in Kompass verschijnen. Ditmaal werken ze samen met Rapid Eye Movement, een label dat beheerd wordt door Memorial Home en VII Circle. Samen organiseren de twee organisaties hun eerste Belgische showcase. Het evenement staat grotendeels in teken van hun laatste top-release REM001, die ook onlangs verscheen op het YouTube-kanaal van HATE

Deze EP bestaat uit vijf tracks gecreëerd door het Italiaanse duo VII Circle met remixes van Keith Carnal en Farrago. Bij de pakken blijven ze alvast niet zitten want volgende maand zal na REM001, REM002 uitgebracht worden. De tweede EP van de reeks, gedoopt met de naam Somewhere en gebracht door Memorial Home zal in november uitkomen met remixes van Kas:st en AWB. Deze vijfdelige EP wordt zowel op vinyl als digitaal gereleased. Alle tracks hebben dezelfde obscure, melodische vibe wat voor een vanzelfsprekende samenwerking zorgt tussen de twee organisaties.

De line-up van Kortsluiting bestaat daarom ook praktisch volledig uit artiesten die een bijdrage hebben geleverd aan het album. Keith Carnal zal er headlinen en zal aangevuld worden door de twee REM-duo's VII Circle en Memorial Home. Last but not least staat Kortsluiting-resident Siul op de affiche, die tot heden bijna op elke editie aanwezig was. De Kontrolekamer zal ook weer voorzien worden van prachtige visuals net als eerdere edities. 

Aarzel niet om nog tickets te kopen nu de eerste wave nog beschikbaar is. We gingen vorige editie langs en we kunnen oprecht zeggen dat een bezoekje zeker en vast de moeite waard is!