Maximale pret met Egbert op 2 Years Yupla (28/10)

Afgelopen weekend werd het tweejarige bestaan van Yupla gevierd in hun thuisstad Oostende, voor de derde keer aan de Wellington Renbaan. De eregast van de avond was Egbert (Live) die er twee uur lang kwam draaien.

Tegenwoordig is het moeilijk om als klein of middelgroot feestconcept op te boksen tegen de hedendaagse concurrentie binnen het technofeestmilieu. Voor ons is het simpel: alle organisaties die tot het uiterste gaan om er een geslaagd feest van te maken, verdienen hun portie aandacht.

Na even zoeken kwamen we uiteindelijk aan bij de zaal die zich net naast de Wellington Renbaan bevond. Overdag worden hier paardenrennen gehouden, denk onder andere aan de befaamde Oostende Koers. Bij onze aankomst viel het meteen op dat de organisatie veel oog had voor detail.

Er werd een speels en creatief decor aangebracht en het geluid zocht z'n weg via een Funktion One-systeem. Residents DJ Sharp en Pudde waren er de zaal aan het opwarmen met een grote variatie aan iets bekendere platen. We hoorden onder andere Stephan Bodzins Sleepless remix van Pan Pot.

Er was veel geroezemoes aanwezig in de zaal vanwege het lage geluidsniveau op dat moment. Dit werd na verloop van tijd beter doordat het volume zich alsmaar meer opbouwde. Wanneer Distanz overnam van de residents werd er al veel minder stilgestaan. Hij bracht ons een meer gestructureerde set met enkele harde kleppers.

Voor velen een uur langer slapen, voor de aanwezigen gewoon een uur langer feest! Rond de transitie naar wintertijd was het aan EgbertLIVE om ons twee uur lang te entertainen. Het volume schoot de lucht in en de harde kickdrums brachten ons direct in de mood. Egbert vond het blijkbaar niet nodig om op te bouwen en gaf meteen vol gas. Wat ook niet meer zou veranderen doorheen zijn set.

Natuurlijk ontbrak zijn pareltje Maximaal niet aan de orde waardoor de dansvloer pas echt in vuur en vlam kwam te staan. 

Om half vijf stond Derrub klaar om over te nemen met de gedachte dat hij ging onderdoen. Tot onze verrassing was dit niet het geval, de positieve sfeer werd behouden en er werd nog uitbundig gefeest tot de deuren sloten. Het evenement had in het begin wat moeite om op gang te komen, maar dit werd in de loop van de avond meer dan goed gemaakt. We kijken zeker uit naar de volgende editie en wie weet komen we dan nog eens langs. 

Foto bij artikel door JVB Photography

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel
Tags