Woop Woop haalt in december electro terug naar Gent

Beats of Love & Nasty Mondays. Twee organisaties die in de hoogdagen van de electroscene wel bekend waren door de grootste namen binnen het genre naar ons land te halen. Ondertussen zijn we een zeven à achttal jaar later en lijkt het genre volledig te zijn vergeten.

Nochtans heeft electro een grote invloed gehad op de genres die later aan populariteit wonnen. Denk maar aan dubstep en zelfs EDM. Tijd dus om electro nog eens te eren en dat doen Beats of Love en Nasty Mondays door op 9 december opnieuw een groot feest te geven in de Eskimofabriek in Gent met niet de minste namen...

Etienne De Crécy, bekend van zijn Super Discount album-series, maakte al in 1996 de weg vrij voor electro-house met als cultnummer Prix Choc

Crookers is dan al eventjes geen duo meer, de naam alleen al doet spontaan terugdenken aan een resem hitjes zoals Knobbers, hun remix van AC/DC's Thunderstruck en misschien wel de bekendste: Day 'n' Night met Kid Cudi.

De Russische Proxy is dan nog eens een categorie zwaarder dan de voorgaande namen. Met remixes voor o.a. Boys Noize en zelfs Moby, mag je deze naam ook gerust bij de grootsten binnen het genre rekenen. O ja, wie kent deze Raven van hem nog?

Maar ook enkele oude Gentse electronamen staan op de affiche zoals Ghent Bangers en Biggy & Smalls die in het verleden menig electrofeestjes onveilig maakten.

Place to be is dus de Eskimofabriek in Gent op 9 december. Earlybird tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro op hun website.