RBEA17: de genomineerden zijn bekend, stemmen maar!

Op 15 november worden er voor de zevende keer Red Bull Elektropedia Awards uitgereikt. Vorig jaar brachten zo'n 22.000 muziekliefhebbers hun (digitale) stem uit. Vandaag werden de genomineerden in 20 verschillende categorieën bekend gemaakt. Je kan ook op Fuzz Magazine stemmen in de categorie Best Media!

De stemlokalen van de Red Bull Elektropedia Awards 2017 zijn geopend. Je kan je stem nog uitbrengen tot 9 november (23u) via awards.redbullelektropedia.be. We weten al wie de Most Promising Artists zijn: blackwave., Témé Tan en Vitesse. Daarnaast krijgen Yves Deruyter en de oprichters van het platenlabel PIAS een Lifetime Achievement Award.

Brusselse rap scoort goed

Roméo Elvis ging vorig jaar aan de haal met drie awards. Dit jaar werd hij genomineerd voor maar liefst 7 categorieën. Nog een Brusselse rapper die 7 nominaties in de wacht wist te slepen is Zwangere Guy. Hij maakt als Omar G ook deel uit van de hiphopformatie STIKSTOF. Verder hebben we Damso nog, die enkele weken geleden Vorst Nationaal nog in vuur en vlam zette. Hij heeft 5 nominaties achter zijn naam staan.

Vrouwelijk geweld

Charlotte de Witte is deze keer genomineerd in de Best Remix en Best Radio categorieën. Begin dit jaar hadden we het nog over haar Journey EP. Amelie Lens werd als enige vrouw genomineerd in de categorie Best Producer, Artist of the Year en Best Song. Ook Coely is goed vertegenwoordigd als genomineerde. Je kan op haar stemmen in de categorieën Best Album, Best Live Act en Marc Meulemans Award.

En dan hebben we WWWater. Vorig jaar werd ze nog bekroond als meest beloftevolle artieste, maar nu staat ze al een pak verder in haar carrière (check zeker onze review van haar optreden @ NEST). Dit jaar is ze genomineerd als Best Live Act, Breakthrough Artist en Marc Meulemans Award. 2017 lijkt wel het doorbraakjaar te zijn voor de Gentse met Caraïbische roots.

Geen Bazart, wel Soulwax

Vorig jaar won Bazart nog de awards Best Song en Artist of the Year. Dit jaar komen ze niet meer in de lijst voor. Oscar and the Wolf en STUFF. zijn daarentegen wel mogelijke kanshebbers om deze keer artiest van het jaar te worden. STUFF. werd maar liefst vijf keer genomineerd, Oscar and the Wolf drie keer.

Ook Soulwax is back in business, en dat mag geweten zijn. In maart brachten ze het album From Deewee uit en op 22 december vullen ze de Antwerpse Lotto Arena met een solo-concert. De gebroeders Dewaele zijn genomineerd voor 5 awards: Artist of the Year, Best Song, Best Producer, Best Live Act en Best Video.

Best Media

Als je op zoek bent naar ons, moet je scrollen naar de categorie Best Media. Daar zie je ons staan, naast andere online of offline media, gaande van Poppunt Magazine tot slash9.tv. Iedere stem is welkom natuurlijk!

Hoe stemmen?

Surfen naar awards.redbullelektropedia.be en daar moet je per categorie 2 stemmen uitbrengen. Je moet minstens stemmen in 5 verschillende categorieën. De winnaars worden bekendgemaakt op 15 november in Flagey (Brussel).