Halloween vieren in Kompass Club met Kowboys and Indians (31/10)

Kompass Klub werd door Kowboys and Indians omgetoverd naar een industriëel spookhuis. Drie rooms gevuld met overheerlijke muziek van Palms TraxDJ BORING, Lebowskick, FOUNDRY, Trish Van Eynde, TWAN, LeNa., Delcone, Iris Menza, Massimo Memphisto en SWART

We kwamen rond kwart na 11 aan bij de club, door het nieuw systeem met de Kompass member card moesten we even aanschuiven, maar dit komt ons bij ons volgende bezoek dan weer beter uit. De prijs voor de kaart is een verplichte €5 maar daarvoor krijg je dan weer twee drankjes. Oke, aanschuiven voorbij en dansschoenen aan gingen we de halfvolle Kabelbaan binnen waar DJ BORING al gretig aan het opwarmen was.

Hardere house nam het eerste half uur het voortouw, rustig brak hij wat af naar bekendere disco platen. Zo kwam het eerste gejuich toen Boring de Martin Solveig remix van Salif Keita draaide. Hierna volgden nog wat bekendere platen, misschien net wat te cliché. Voor ons had de Londenaar best wat dieper mogen graven.

We gingen daarna eens kijken in de Kontrolekamer en wat meteen opviel was het verschil in sound. De Kontrolekamer is wat beter uitgerust dan de Kabelbaan, wat jammer is want het zijn beide fenomenale zalen. In de Kontrolekamer bij LeNa. ging het er duidelijk harder aan toe, techno met wat klassieke invloeden. We gingen ook nog even naar de laatste platen van Boring luisteren, lekkere lo-fi en afsluiten met Doctor Pressure van Mylo vs. Miami Sound Machine.

En dan nu de hoofdset van de avond, drie uur lang genieten van Palms Trax! Openen deed hij met de disco klassieker Let's All Chant van de Michael Zager Band, daaruit ging het naar house en zo zat er een leuke variatie in zodat de set bleef boeien. Af en toe een bekendere track van houselegendes als de Basement Jaxx of Mood II Swing mochten dus niet ontbreken. Palms Trax begon nu ook wat uit te pakken met de hardere house.

We gingen ook eens een kijkje nemen in de Karrosserie, deze was omgedoopt tot een Spooky Roller Disco. En jawel je kon er wel degelijk rolschaatsen huren maar dit werd vooral vroeg op de avond gedaan. Nu kon je er dansen op een mix van vanalles en het geluid was er perfect, dj's DelconeIris Menza en Massimo Memphisto hielden je heel de avond gezelschap!

Maar nu terug naar de Kabelbaan waar Palms Trax heerlijk stond de swingen, de harde house was er nog maar melodischer en met af en toe een heerlijke vocal bleef de sfeer er goed in. In het midden van de set kwam er even een donkere break met wat acid om dan over te gaan naar de discohouse waar we op aan het wachten waren. Het Body Funk van PurpleDiscoMachine (waar we laatst een interview mee hadden) en Atmosperic Beats van Kerri Chandler waren hoogtepunten van het laatste uur dat Palms Trax achter de decks stond. Een leuke set maar iets meer disco en een betere sound door heel de zaal zouden we nog net iets leuker vinden. 

Na die drie uur lange set gingen we nog eens rondkijken in de andere zalen, in de Kontrolekamer ging het er nog harder aan toe dan daarnet. Met zijn donkere snelle techno die de volle zaal aan het bewegen hield, wist TWAN wel raad met de nog energierijke dansers van de avond. Ook nog een korte stop in de minder volle maar gezellige Karrosserie voor wat housey vibes om dan toch nog te eindigen in de Kabelbaan om een klein half uurtje lo-fi vibes mee te pikken van Lebowskick

Een betere Halloween konden we ons niet voorstellen, we zien dat Kompass hard werkt om de jonge club te doen groeien. Ook een pluim voor Kowboys and Indians, de club was leuk ingericht en de line-up zat meer dan goed. Prachtige sfeerbeelden door Nachtschaduw!