Nief Gerief #22

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Marc Melià - Music For Prophet LP

Openen doen we met het intieme debuut van Marc Melià op het Franse Les Disques du Festival Permanent / La Sélection de Flavien Berger. De uit Mallorca afkomstige, maar al tien jaar in Brussel wonende man baseerde zijn volledige album rond de Dave Smith Prophet 08 synthesizer. De uitkomst is een indrukwekkende fusie tussen mens en machine. Wie Marc graag live aan het werk wil zien, kan op 5 december afzakken naar de AB. (Koop)

Call Super -  Arpo LP

Houndstooth presenteert deze week met trots het tweede studioalbum van Call Super. De getalenteerde Londense producer pakt opnieuw uit met een album boordevol fijnzinnige elektronica. (Koop)

Desert Sound Colony - Aunt Wendy’s Wedding In Wales EP

Meer werk uit Londen komt deze week van Desert Sound Colony, kortweg DSC, die twee schijven uitbrengt op Holding Hands. Beide nummers zijn dansvloergericht met een typische UK groove. Ideaal voor wie tussen sneltreintechno door wat variatie zoekt. (Koop)

Lemna. - Urge Theory EP

Urge Theory is het solodebuut van de Japanse artieste Maiko Okimoto op het Berlijnse nichelabel Horo. De nummers wisselen een doordringende repetitie af met donkere gezoem en donderende offbeat kicks. (Koop)

Clouds - Tuned To A Dead Channel

Overlee Assembly laat Perc en de makers zelf los op deze neo-klassieker van de voetballiefhebbers uit Glasgow. Tuned To A Dead Channel  heet het opruiende resultaat. (Koop)

Deetron - Re-Creation (Remixes Compiled)

Deetron releasde in zijn carrière meer dan 200 remixes van een aanbod artiesten gaande van Ennio Morricone tot Todd Terje en Jamiroquai. Zijn label Character pikte er de beste uit en bracht ze samen op deze Re-Creation compilatie.(Koop)

Scan X - Alien Symphony EP

Volphonie is het gloednieuwe label van de Franse technoproducer Chris Honorat. Zijn doorgewinterde landgenoot Scan X heeft de eer het label op gang te trappen. Twee sterke originelen bijgestaan door stomende remixen van Marcel Fengler, Keikari, Electric Rescue, Kolde en de labelbaas zelf. Van een binnenkomer gesproken. (Koop)

Synkro - Hand In Hand EP

Het Belgische Apollo Recordings blijft raak schieten, deze keer met ontspannende elektronica van Joe McBride. De Brit verlaat zijn vertrouwde 2-step en garage patronen en zoekt heil in de 'normale' 4/4 maat. Samen met uitgekiende synths pads creëert hij een dromerig wiegende wereld zoals je die enkel op Apollo kan vinden. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief