Ekster komt met nieuwe compilatie EXO3

Ekster is een Belgisch label dat er op wonderbaarlijke wijze in slaagt om in eigen land onder de radar te blijven en tegelijkertijd wereldwijd hoge toppen te scheren. Het label spreekt dan ook niet meteen het grote publiek aan met hun selectie van avant-gardistische elektronica. Ze hebben artiesten onder hun hoede als ssaliva, Hiele (de eerste Belg ooit die naar de fameuze Red Bull Music Academy mocht), en zelfs DMX Krew, een artiest die in één adem genoemd wordt met Aphex Twin.

Aan het hoofd van Ekster staat Victor Robyn, toonaangevend grafisch ontwerper en graficus bij Ann Demeulemeester. Geen wonder dus dat de platenhoezen van Ekster steeds bijzonder zijn. Zo kwam EKS005 van de Noorse TCF vacuüm verpakt in gezeefdrukt zilverpapier met binnenin een zakje Japanse thee.

Ekster komt nu dus met de derde release in hun EXO-reeks. Dit is een vast concept bestaande uit een compilatie die enkel op vinyl wordt gereleased (zoals bij het meeste Ekster-werk). Ook staat er op de hoes steevast de kop van een dier, een traditie die ook nu in ere gehouden wordt. De release zal bestaan uit een dubbele vinyl, met tracks van onder andere HieleMilan W.HantraxSuzanne Kraft en een hele hoop meer. Op de hoes prijkt de kop van een kever. 

Op 28 november is EXO3 online te bestellen. De volledige tracklist en een teaser kan je hierboven beluisteren.