Nief Gerief #23

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Obsequies - Organn EP

Het gebeurt niet elke dag dat iemand zijn productiedebuut maakt op Knives, het label gerund door Kuedo and Joe Shakespeare. Obsequies, zoals de vooralsnog anonieme Belg zicht verkoopt, trekt stevig van leer met filmische vocals, manische pianotoetsen en hyperkinetische jungle. (Koop)

Ploy - Unruly EP

Ploy, de meester der metalen percussie, keert terug naar het Londense Hemlock Recordings met meer gewelddadige, stripped back techno van de puurste soort. (Koop)

Lucy - The Hermit / The High Priestess (Blawan Remixes)

Blawan zet zijn tanden in deze twee semiklassiekers van Lucy. De originele nummers kwamen uit op Zehnin, en dat is ook waar u de remixen kan vinden. Verwacht u aan de typische Blawansound gemixt met flarden uit het origineel. (Koop)

The Hacker - Le Théâtre Des Opérations

Michel Amato zit al sinds 1989 in de studio en werd sterk beïnvloedt door 80's bands zoals Duran Duran en electroformaties als Kraftwerk en Cabaret Voltaire. Ook op de Fransman zijn vijfde langspeler zijn de invloeden nooit ver weg in de constructie en sfeer van zijn donkere techno.

Mr. Statik, Dave Aju - Rogue Cherub EP

De Griek Mr. Statik heeft een patent op undergroundhitjes. Hij houdt van samenwerkingen met vocalisten (Dave Aju deze keer) en funky baslijntjes en dat is op deze EP niet anders. Wij genoten vooral van de remix van grootmeester Matthew Herbert. (Koop)

Thomass Jackson - Head Rejection EP

De meest veelzijdige en innovatieve platen van deze week komen zonder meer van Thomass Jackson. De Argentijnse multi-instrumentalist brengt vier tracks op zijn eigen Calypso label. Het Italiaanse duo Boot & Tax zorgt voor een slepend diepe remix. (Koop)

Edge Of Motion - Entity EP

Het vermaarde Nederlandse 90's duo Edge Of Motion pikte vorig jaar de draad weer op met hun 'funlabel' EOM. Dylan Hermelijn en Gertjan Schonewille weten nog reeds waar de klepel hangt en schieten een paar keer stevig raak met kleppers die oplopen tot 135 beat per minuut.(Koop)

Ansome - British Steel EP

Nog steeds dé referentie als het op industriële techno aankomt, is Ansome. De naar Berlijn uitgeweken Brit keert na een jaar en een half pauze terug naar Perc zijn Perc Trax. Agressief beuken doet hij nog altijd met dezelfde haarfijne precisie. (Koop)

Patrick Topping - Be Sharp Say Nowt EP

Hot Creations en Patrick Topping hebben nog reeds een uitstekend huwelijk. De titeltrack Be Sharp Say Nowt is zo aanstekelijk dat zelfs de stijfste harken hierop niet kunnen blijven stilstaan. (Koop)

Pär Grindvik - The Game EP

Meesterproducer Pär Grindvik probeert - en slaagt wat ons betreft ook - om met deze EP de brug te slaan tussen de dansvloer en de huiskamer op zijn eigen Stockholm LTD. (Koop)

James Braun - Tearjerker EP

Na een pauze van meer dan vijf jaar keert James Braun terug naar zijn vertrouwde Tartelet Records. Na al die jaren zijn de invloeden van Amerikaanse klassieke house meer dan ooit hoorbaar. De enige remix op de EP komt achter de naam van Wilma te staan. (Koop)

Wudec - Absolution EP

De eerder onbekende Pool Wudec haalde zijn inspiratie voor deze EP bij bezoeken aan verschillende religieuze plaatsen in Europa. Het resultaat is bezwerend diepe techno die het daglicht zeker mag zien. Bovendien lapte Farsighted Records er nog remixen van Michal Jablonski en Kuba Sojka bij. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief: