Nief Gerief #24

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Mike Hauls - Straight Forward EP

BUNK3R R3CORDS pakt alweer uit met een Belgisch debuut, deze keer van Mike Hauls. De nieuwkomer, die eerder al op Coincidence Records verscheen, pakt uit met één track. Deze wordt daarenboven geremixt door de eveneens jonge Belgische talenten Balter en False Recall en vaste Bunk3rwaarden Barry Green en Kelvin On. (Koop)

Scalameriya & VSK - Helix EP

Dramatische breaks en donderende kicks wisselen elkaar moeiteloos af op deze vier kleppers van de Italiaanse entente tussen CSR-eigenaar VSK en Scalammeriya. Het duo verdiende eerder al hun strepen op iconische labels als Perc Trax en Power Vacuum. (Koop)

Zanias - To The Core Remixes

'De beste remixen worden gemaakt wanneer het initiatief van de remixer zelf komt' luidt de intro van de promotekst. Na het beluisteren van deze vier klappers van Kobosil, Dax J, Agency (zijn solodebuut) en Unhuman, zijn we het daar volledig mee eens. (Koop)

Max Cooper - World Passing By EP 

De Britse wonderproducer Max Cooper is een progressieve denker en wil zichzelf altijd opnieuw uitvinden. En dan is er geen betere plaats te bedenken dan je eigen label, MESH in zijn geval. De nummers zijn gebaseerd op de vele treinreizen die hij ondernam en op hoe de mens tijdsverloop ervaart. (Koop)

Mattias Fridell - Uppenbara Detonationer EP

Voor wat 'gewone' analoge techno uit de oude doos moet u deze week bij Mattias Fridell zijn. De Zweed doet dat op het label van zijn landgenoot Cari Lekebusch en zorgt voor twee minimalistische sonische geluidsexperimenten die de dj meer bewegingsvrijheid moeten geven. (Koop)

Irregular Synth - World On Fire EP

De Italiaanse eigenaar van Dirty Minds weet hou hij een zaal, en bij uitbreiding de hele wereld, in brand moet steken. Meeslepende hooks, doordrammende bassen en zelfs een Russische monoloog vormen de bouwstenen. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Gerelateerd