Het einde van de megadancings in België: La Rocca sluit

Ooit was België de heimat voor megadancings. Vooral in de jaren negentig kende het clublandschap zijn hoogdagen. Namen als Zillion, Cherry Moon en Boccaccio klonken ver tot buiten onze landsgrenzen bekend in de oren, maar konden de tand des tijds niet doorstaan. La Rocca is één van de laatste megadancings uit die periode en sluit begin volgend jaar de deuren.

De iconische club in Lier kon jarenlang het hoofd boven water houden omdat er weinig concurrentie meer was. Maar de tijden veranderen. Mensen feesten volgens clubuitbater Wim Van Ouytsel liever thuis of dichter bij om een betaalbare taxirit te bekomen en zo geen last hebben van de vele alcoholcontroles. Terwijl mensen in de jaren negentig graag tot 300 kilometer met de auto reden voor een nachtje uit, houdt de jeugd het nu liever dicht bij huis, aldus Van Ouytsel.

La Rocca gaat rustig aan afbouwen: vanaf januari 2018 zal de club 's zondags niet meer openen. Tot rond Pasen zullen de r&b- en funkavonden op vrijdag en de houseparty's op zaterdag wel nog  doorgaan. Die periode zal de organisatie gebruiken om een nieuw concept te lanceren waarbij het huidig gebouw afgebroken zal worden. De bedoeling is dat er een nieuw polyvalent complex komt met een winkelruimte en een moduleerbare dansvloer die in grootte aangepast kan worden naar gelang de grootte van het evenement.