Booka Shade terug in clubland met Giorgia Angiuli

In het voorjaar spraken we de mannen van Booka Shade nog uitgebreid over hun laatste album Galvany Street. Met die plaat wilden ze minder club en meer song brengen en daarvoor haalden ze met zanger Craig Walker zelfs tijdelijk een derde bandlid in huis. Ze verlieten inderdaad de gekende paden van hun house nummers en kwamen onder meer op de proppen met knappe nummers als Peak.

Toch moet er na Galvany Street terug heimwee geweest zijn naar de dansvloer want vandaag komen ze op hun eigen Blaufield label samen met Giorgia Angiuli, een van de rijzende house-sterren van 2017, met een nieuwe single Aftermath.

Het bredere publiek leerde Giorgia Angiuli vooral kennen dankzij haar tovenarij met kinderinstrumenten. Ook met haar sterke livesets scoort ze goed, hierin worden haar mooie stem en melodieuze nummers ook telkens verwerkt, zoals we ook mochten ervaren op Extrema Outdoor in mei. Op deze plaat klinkt het alsof ze enkel heeft ingestaan voor de vocals, al kan het natuurlijk altijd dat er ergens een Barbie-melodica in de mix verwerkt zit.

Aftermath is uiteindelijk een donkere track geworden die door de vocals en een melodisch synthje hier en daar ook wat gaat zweven. Zeer degelijk en hedendaags klinkend werk, maar we zijn toch niet meteen van onze sokken geblazen. Mogen we van deze artiesten niet iets meer avontuur verwachten?

Ook de B-kant Limelight is een goed gebouwd en erg dansbaar nummer, dat wat meer hook heeft dan Aftermath. Met dit nummer scoor je zeker in de clubs, maar of dat genoeg is om van een geslaagd Booka Shade nummer te spreken laten we in het midden.

We noteren dus dat het Duitse duo, ondanks het verhaal rond het laatste album, de pure beats toch niet achter zich laat en we kijken met een paar vraagtekens vooruit naar hun volgende worp.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel