Eric Prydz is Tonja Holma

Zowat elke artiest houdt er wel eens van om nieuwe muzikale horizonten op te zoeken onder een nieuwe alias. De elektronische muziekwereld ligt werkelijk bezaaid met zijprojectjes allerhande van producers die graag eens iets anders willen doen dan datgene waarvoor ze onder hun ‘eigen’ naam bekend staan.

Eric Prydz is hiervan een schoolvoorbeeld. Zijn bekendste alter ego’s zijn Pryda en Cirez D, maar hij schreef onder meer ook nummers als Fiol Lasse, Moo, Hardform (met Marcus Stork) en Tonja Holma. Zoals we van de Zweed gewoon zijn, werden maar een handvol van die nummers ook effectief uitgebracht.

Tot nu, want de nummers Trippleton, Spanish Delight, Loco en Global, die al tien jaar in zijn sets voorkwamen, staan nu eindelijk op een volwaardige Tonja EP. De nummers sluiten in de eerste plaats vooral aan bij zijn Pryda-alias, maar doen ons soms ook terugdenken aan bijvoorbeeld het Movements album van Booka Shade, geen slechte eerste referentie.

Wat deze EP vooral zo goed maakt is de rust die heerst in de producties. Er zijn net genoeg elementen aanwezig om het spannend te maken en meer is er niet. Eenvoudige baslijntjes en synthpatronen maken de dienst uit en we weten allemaal dat dat de meest effectieve elementen voor een goede track zijn. Onze favorieten zijn Trippleton en Global. Global schiet genadeloos raak met een perfect basrifje dat dagen nadien nog door je hoofd stuitert en een fantastische synthprogressie in de break. Trippleton is dan weer het meest gesofisticeerde nummer van deze EP. De door elkaar lopende arpeggio’s gaan als de wind en zijn samen met de andere synths ronduit bezwerend.

 De Tonja EP is eigenlijk al tien jaar oud, maar dat zou je de nummers niet geven. Het is fris en fruitig tot en met en hoewel op dit moment niemand nummers als deze maakt, garanderen we je dat dit dansvloerdynamiet is.