Extrema Noir '17: onze aanraders

Vrijdag schotelt de Extrema-clan opnieuw hun indoor festival Extrema Noir voor in Hasselt. Naast het eigen bastion Labyrinth Club wordt ook de naburige Versuz ingepalmd. Op de line-up staat wederom een staalkaart van hedendaagse house en techno, met een delegatie van Defected en Taka Tuka. Onze tips vind je hieronder!

Farrago

Het verhaaltje van de transformatie na Talbot Wood kent iedereen ondertussen, maar daar zorgde Sam Deliaert hoogstpersoonlijk voor. Dankzij ijzersterke producties en releases op Arts en Second State stuwt hij Farrago dieper en dieper de underground in, met in zijn kielzog heel wat zieltjes van technofans.

Kapibara

Hosts van de Taka Tuka-jungle room waar onder meer het straffe Raw District en immer geweldige Maxim Lany ten dans spelen. Zelf durven ze stevig uithalen met loodzware deep house en tribal house.

Mathias Kaden

Ofwel de belichaming van Duitse Gründlichkeit. Via een resem EP's en remixen voor Trentemøller, Anja Schneider en Matthias Tanzmann wist de technoheld een status te verwerven die een volgestouwde agenda opleveren. Van Awakenings naar Time Warp en - gelukkig maar - dit weekend ook België!

DkA

Nog steeds een van 's lands best bewaarde geheimen. Als producer spuwt hij de ene housetrack na de andere, live brengt hij iedere keer weer een klein avontuurtje. Zeker niet de meest toegankelijke muziek, maar dat maakt de energie des te intenser.

Ida Engberg

Still going strong: de Zweedse Ida Engberg houdt haar rol aan het techno-firmament probleemloos aan. Ze heeft letterlijk alles gezien en hoeft niets meer te bewijzen, waardoor ze met geluk slechts één keer per jaar in ons land passeert. Niet missen dus!

Vrijdag stel je de GPS dus best in op Hasselt. Alle info en tickets zijn nog steeds te vinden via de website van Extrema Noir. De volledige line-up verspreid over drie zalen vind je hieronder.