Kozzmozz en Moonday vieren nieuwjaar met Nova (31/12)

Kozzmozz, de oude rot in technoland, en Moonday, een relatief nieuwe, bruisende organisatie zullen voor het eerst hun handen in elkaar slaan op oudejaar. Het evenement, gedoopt Nova, zal in de Eskimofabriek plaatsvinden te Gent en zal opgesplitst worden in twee zalen. De Hydrogen Room, gehost door Kozzmozz en de Carbon Room, die ingekleurd wordt door Moonday.

Kozzmozz is ondertussen al welbekend bij elke elektronische muziekliefhebber in regio Gent en omstreken. Ze stellen nooit teleur met hun niet-conventionele line-ups, maar slagen er altijd in ons muzikaal te prikkelen met hun feesten.

Moonday, die de Vooruit als thuisbasis deelt met Kozzmozz, is een veel recentere organisatie die techno naar studenten brengt. Hun feestjes zijn de perfecte eerste kennismaking voor zij die niet vertrouwd zijn met de technoscene.

Zoals verwacht hebben beide organisaties een knallende line-up voor ons samengesteld. Dax J, labelbaas van Monnom Black en één van de meest prominente techno-dj's van het moment, pronkt bovenaan de affiche. Hij zal in de hoofdzaal bijgestaan worden door onder andere Rebekah. Momenteel één van de meest technisch ervaren jocks binnen haar genre.

Truss, de man van vele aliassen, zal samen met zijn broer Tessela in hun nieuwe liveshow Overmono de expirementele aspecten van techno aftasten. Tenslotte zullen er nog explosieve plaatjes gesmeten worden door de fransman I Hate Models en talent van eigen bodem TWAN en Spacid

In de tweede room zal de Schotse technoveteraan Gary Beck de honneurs waarnemen. Ook Nederlander Secret Cinema zal aanwezig zijn, samen met locals Nico Morano, Goldfox en residents Lebawski en Nelson die back-to-back zullen draaien.

Er is voor iedereen wat wils in beide zalen. Explosieve knaltechno in de hoofdzaal en iets rustigere maar nog steeds solide techno en house in de tweede zaal. Met zulke namen is de garantie op een fantastische inleiding van het nieuwe jaar al grotendeels verzekerd. Tickets kan je al kopen en er is zelfs een groepskorting voorzien bij aankoop van vier tickets