Distanz pakt uit met eerste release in jaren tijd

2017 was hét jaar van de West-Vlaamse producer Distanz. Na jaren te sleutelen in zijn kamer aan zijn eigen producties en bijhorende liveset, was 2017 het jaar waarin Distanz zijn kunnen eindelijk aan het publiek kon voorleggen. Na zijn overwinning in de Extrema Outdoor Live Contest en heel wat sets voor grootheden in de muziekindustrie, komt hij nu eindelijk naar buiten met een eerste release. Single Vals is nu te vinden op een V.A.-compilatie op het Amsterdamse Click Records, waarvan Solemn Eye ook deel uitmaakt.

Enkele jaren terug had Distanz wel al enkele releases te pakken op labels als Coincidence en House Grand Cru, maar nadien werd het gedurende een lange periode muisstil rond deze producer. Ondertussen verfijnde hij in zijn slaapkamer zijn eigen sound, tot hij een volwaardige liveshow in elkaar had gebokst met enkel hardware. Zijn Elektrons staan daarbij centraal.

Na de première van zijn liveshow eind 2016 in Roeselare ging het snel voor Distanz. Enkele maanden later won hij de Extrema Outdoor Contest, waardoor hij mocht aantreden op Extrema Outdoor zelf. Daarna volgden sets voor Fritz Kalkbrenner en Radio Slave in Labyrinth, met Jamie Jones in La Rocca, op Nature One en tot slot enkele maanden terug een optreden op Laundry Day

Tussen al zijn livesets door vond Distanz de tijd om zijn producties in enkele afgewerkte songs te gieten. De eerste daarvan, getiteld Vals, zal op 11 december verschijnen op de Hidden Gems Part 4-compilatie van het Nederlandse Click Records. Een melodieus meesterwerk dat bij wijlen doet denken aan Stephan Bodzin op zijn best. 

Naast Distanz maakt ook onze landgenoot Solemn Eye deel uit van de nieuwe elfledige compilatie, waarbij ook onder meer Stefano Richetta, Ben Coda en Luigi Gori aan bod komen. De compilatie verschijnt op 11 december maar kan nu reeds via Beatport worden besteld.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel