Nief Gerief #26

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Vertier - Wide Awake EP

FloorFiller Music zet de week goed in met smaakvolle tech-house van de in Brussel verblijvend Vertier. Het Antwerpse duo Niels Feijen en DJAXX zorgt voor een iets rechtlijnigere remix van Last Night. (Koop)

Pry - Un-001 EP

Het gloednieuwe Britse label UNION gaat voor zijn eerste release ten rade bij de al even nieuwe Pry. Ongefilterde techno en pompende kicks zijn de kernwoorden rond deze Un-001 EP. (Koop)

Senso Sounds Level 3

Senso Sounds, het label van de toonaangevende Duitse producer Oliver Huntemann, maakt op hun derde compilatie plaats voor het opkomende Belgische talent Cachette. Het duo zet hiermee een serieuze stap hogerop na knap werk op Taub Recordings en Set About. (Koop)

Terrence Dixon - Digital Ladder EP

De levende legende uit Detroit keert terug naar 30D Records met subtiel zoevende techno, inclusief remix van Dasha Rush. (Koop)

Roma Zuckerman - That Present Terminal EP

Nina Kraviz lijkt wel over een oneindige put vol onaangeboord vers talent te beschikken. Na eerdere passages op de Trip-compilaties mag Roma Zuckerman zijn kunnen tonen op een volledige EP.  (Koop)

Various Artists - Just This Broken Promises Part 4

Het Milaanse collectief Just This haalt voor de vierde editie van hun Broken Promises reeks zijn saus bij My Flower, Ben Gibson, Inland en Hiver. (Koop)

Cari Lekebusch - Full Spectrum EP

En in Zweden daar bleven ze gewoon techno maken. H-Productions perst opperhoofd Cari Lekebusch nog eens op het zwarte goud met efficiënte techno in de meest traditionele zin van het woord. (Koop)

Stephan Bodzin - Strand EP

Herr Stephan en Afterlife, het label van de Italiaanse grootmacht Tale of Us, slaan de handen in elkaar voor wat een typische Bodzinplaat moest worden. Diepe zwevers die het perfecte evenwicht tussen euforie en melancholie opzoeken. (Koop)

Afriqua - Aleph EP 

R&S Records stelt ons Afriqua voor. Adam Longman Parker verstomt ons met verbazend ritmisch werk van het experimenteelste in zijn soort. (Koop)

Various Artists - This Is Melodymathics

Melodymathics blikt terug op het jaar met een extra lange compilatie. Op de afspeellijst staan No Shit Like Deep, Sue Avenue, G. Markus, Detroit Swindle en uiteraard Melodymann zelf. (Koop)

Lifestyle Annual 2017: Sampler Part 1

Afsluiten doen we met een streepje drum'n'bass van het toonaangevende Britse label Lifestyle Music. In hun eindejaarscomplilatie laten ze naast Dilemna, Wingz en Unwell & Ingram ook het Brusselse duo  M-zine & Scepticz aan het woord. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief