Charlotte de Witte teaset Brussels EP

Hoewel Charlotte de Witte vaker in het buitenland vertoeft dan bij ons, blijft ze verknocht aan ons Belgenlandje. Zo blijkt uit haar aankomende EP. Deze Brussels EP, die begin 2018 wordt uitgebracht, blijkt een ode aan onze hoofdstad. Zo staat de Brusselse Grote Markt, ondergedompeld in een grauwe en duistere sfeer, centraal in het artwork. Charlotte loste ondertussen een teaservideo in afwachting van de release. 

Een bomvolle zomeragenda, tournees doorheen Azië, Australië, Midden- en Zuid-Amerika, en enkele stevige releases. Weinig tijd om te bekomen had Charlotte afgelopen jaar niet. We kunnen ons voorstellen dat een artiest als Charlotte tussen al het reizen door wel eens met weemoed terugdenkt aan haar thuisbasis. Dit zal dan ook ongetwijfeld hebben meegespeeld bij het opstellen van haar nieuwste worp.

Deze drieledige Brussels EP zal naast de titeltrack ook de nummers Control en Look Around You bevatten en wordt op de markt gebracht via het Britse label NovaMute, een zusterlabel van het gerenommeerde Mute. Dit sublabel kende vooral in de jaren '90 een glorieperiode en vatte dit jaar de releases opnieuw aan met Terence Fixmer en Nicolas Bougaïeff achter de knoppen. 

Deze EP is vanaf 5 januari op vinyl te verkrijgen en is een maand later beschikbaar bij uw favoriete digitale platenboer. De teaser (met vocals van Charlotte zelf?) die werd vrijgegeven belooft alvast gitzwarte techno! Wie weet konden we één van de tracks al terugvinden in haar wekelijkse Studio Brussel-shows?

Op Neon in de Ancienne Belgique, waar ze op 22 december de grootste blikvanger is naast onder meer Max Cooper en Fjaak, zullen de tracks ongetwijfeld aan bod komen!

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel
Tags