Nief Gerief #27

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Perc - Bitter Music Remixed EP

Het gelauwerde Bitter Music van de Britse grootmeester Perc, dat sinds april dit jaar in de rekken ligt, krijgt een tweedelig remixpakket mee. Perc selecteerde zorgvuldig en liet Dax J, Matrixxman, Lucy, Hodge, Pessimist, Dale Cornish en Head Front Panel toe een track onder handen te nemen. (Koop)

Bjarki - Geothermal Sheep Vol.1

De Ijslandse vernieuwer Bjarki maakte deze EP - niet gelogen - voor schapen in het kader van een project (dat uiteindelijk niet doorging) voor het Ijslandse ministerie van landbouw.  In de nummers herkent u ondere andere flarden uit de Candy Crush catalogus. (Koop)

dubspeeka - Reflection EP

De Brit Dubspeeka is al een tijdje aan een opmars bezig in technoland. Deze Reflection EP, die uitkomt op het gerenommeerde Berlijnse Get Physical Music, gaat gewoon op dat elan door. (Koop)

SCB - Old Media New Society EP

Paul Rose, Scuba of simpelweg SCB, allemaal blijven ze uitstekende platen leveren. Deze boeiende én maatschappijkritische Old Media New Society gaat de iets experimentelere toer op. (Koop)

Elements 1

Dé technocompilatie van de week en bij uitbreiding van de maand komt uit Italië en staat achter de naam van Luca Angnelli zijn Etruria Beat. Met namen als Dj Emerson, Electric Rescue, Bastinov, Dast en de labelbaas zelf, is ongeveer ieder nummer op de compilatie een klepper. (Koop)

House Masters

NYON Records presenteert met trots hun eerste externe compilatie House Masters, samengesteld met materiaal van andere, bevriende labels. Op de tracklist vinden we een heleboel heerlijke nummers van landgenoten als Le Babar, Pat Lezizmo, Melodymann, Frederick Alonso en Jakhira.  (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief