Tien van onze favoriete Liquicity-nummers

Het is vandaag exact tien jaar geleden dat Liquicity opgericht werd. Wat begon als een Youtubekanaal gespecialiseerd in liquid drum 'n' bass, groeide op tien jaar uit tot een merk dat wereldwijd bekend is onder drum 'n' bassliefhebbers. De oprichters, Maris Goudzwaard en Mark Van Der Schoot, beter bekend als Maduk, stopten niet bij het razend populaire Youtubekanaal maar richtten met Liquicity ook een eigen label en zelfs een festival op. Ook wij hebben een behoorlijk speciale band met het kanaal, aangezien de eerste stappen die wij in drum 'n' bass zetten via dit kanaal gezet werden. Wij kozen tien Liquicity-tracks die er voor ons uitsprongen!

The Streets - Too Late (High Contrast Remix)

Hoewel wij minder fan zijn van zijn recentere werk zal High Contrast voor ons toch altijd éen van de betere drum 'n' bass-producers blijven. In deze melancholische remix die hij voor The Streets maakte laat hij de oerbritse raps van Mike Skinner over een actieve doch emotionele beat spelen; een luisterbeurt volstaat om je naar Londen te brengen.  

Netsky - I Refuse

Onze landgenoot Netsky is een graag geziene gast bij Liquicity. Vooral in zijn eerdere werk was hij niet vies van een stevige geut liquid drum 'n' bass, zo ook in het heerlijke I Refuse, waarin hij handig gebruikt maakt van een sample van The TemptationsAin't Proud To Beg

Bachelors of Science - Strings Track

Voor ons makkelijk éen van de beste drum 'n' bass-tracks ooit gemaakt. Strings Track, dat uitkwam in 2008, is een onwaarschijnlijk goed, trippy nummer waarbij de bassen zo diep gaan dat je boxen er haast van imploderen. De Apex-remix die hiervan uitkwam is al minstens even geniaal en werd bij Beatport verkozen tot drum 'n' bass-nummer van het jaar 2008. 

Logistics - The Trip

Matt Gresham, die vooral te horen is op het toonaangevende Hospital Records, maakte een aantal van onze all time drum 'n' bass-favorieten. Deze The Trip kan hier probleemloos bij gerekend worden. 

Anth M - Rememberance

Nog een Belg in de lijst! De  dromerige pianodeuntjes waar Anth M in deze Rememberance, dat uitkwam op Fokuz Recordings, gebruik van maakt zijn ideaal om rustig op achterover te leunen en al je zorgen te vergeten.

Blu Mar Ten - All Thoughts Are Prayers (Marcus Intalex Remix)

Heerlijk diepe remix gemaakt door Marcus Intalex, de oprichter van het legendarische label Soul:R, die vorig jaar overleed op 45-jarige leeftijd. 

Maduk - Avalon

Uiteraard kon een track van de Liquicity-oprichters Maduk niet ontbreken. Hun muziek situeert zich langs de iets actievere, meer elektronische kant van het liquid drum 'n' bass-spectrum, zoals ook te horen is in deze Avalon

Technimatic - Clockwise

De heren van Technimatic, voorheen Technicolour & Komatic, hebben zich met ijzersterke producties als Night Vision en Looking For Diversion opgewerkt tot de drum 'n' bass-top. Hun muziek wordt vaak omheen samples uit oude soul- en jazzmuziek opgebouwd, zo ook in deze Clockwise!

Snakehips - The Years (Loz Contreras Remix)

Terwijl Liquicity soms redelijk hard gaat met muziek van bijvoorbeeld Maduk of Technimatic, wordt er steeds een goed evenwicht bewaard door ook af en toe lichter werk te posten. Wij kennen Loz Contreras vooral omwille van hun zuiderse producties, die ook regelmatig te horen zijn op Ledge Sounds (nog een geniaal Youtubekanaal, voor wie het nog niet kende), maar deze The Years was de eerste track die wij van hun leerden kennen. 

Snow Ghosts - And The World Was Gone (Calibre Remix)

Wie drum 'n' bass wat volgt kent Calibre ongetwijfeld, en weet ook dat zowat alles wat de man aanraakt in goud verandert. Voor ons staat hij nog steeds met stip op nummer éen in het liquid drum 'n' bass-genre. De top comment luidt 'masterfuckingpiece' en veel hebben wij daar in feite niet aan toe te voegen, een ideale afsluiter voor deze lijst dus!