Fuzz Five #60 - Zadig & Deeply Rooted

Op 13 januari passeert het Franse label Deeply Rooted in de Brusselse club Fuse. Het label wordt aangevoerd door DJ Deep, of course. Ook technoveteraan Sylvain Peltier aka Zadig vindt er zijn thuis. We vroegen de Fransman naar zijn vijf favoriete Deeply Rooted-releases!

Deeply Rooted werd in 2003 opgericht door Dj Deep. De labelbaas zijn voornaamste missie was om muziek uit te brengen van vrienden en mentors. Wie dat dan zijn? Wel in de eerste bestaansjaren passeerde er muziek van o.a. Kerri Chandler, Jovonn, DJ Gregory, maar recenter ook van Ben Klock, Jonas Kopp en dus Zadig zelf.

Zadig draait al tientallen jaren mee in de Franse underground scene. Het is pas sinds 2009 dat hij techno draait en maakt als Zadig. Peltier wachtte dan ook niet lang om zijn eigen label Construct Re-Form in het leven te roepen. Verder is hij ook vaak terug te vinden achter de draaitafels van Tresor.

Zowel Dj Deep als Zadig springen op 13 januari binnen in Fuse. We vonden het dan ook het geschikte moment om Sylvain te vragen naar zijn 5 favoriete Deeply Rooted-releases!

Rootstrax - Harlequin (DRH033)

Deze kwam in 2011 uit en was een echte 'slap to the face' voor velen. Harlequin is ook gewoon tijdloos. Welke dj-set je ook speelt, je kan deze steeds spelen en het resultaat blijft hetzelfde: de dansvloer staat nooit stil. Voor mij is dit echt wel een legendarische EP!

Dj Deep - Cuts Volume 2 (DRH051)

Cyril (red. Dj Deep) en ik hebben dit gemeen: we houden allebei van drum machine jams. In deze komt hij heel scherp voor de dag en legt er het nodige gevoel in. Het is mijn favoriet van de Cuts-series!

Marcelus - EP 2 (DRH034)

Ik volg het muzikale werk van Marcelus nu al heel wat jaren. Deze EP is echt wel top. Ondanks dat de EP uitkwam in 2011, klinkt deze nog altijd hedendaags en modern. Als je 'm beluistert zou je zelfs niet zeggen dat deze release al zeven jaar oud is.

Various - Tronic Jams (DRH014)

Het nummer Build Her op deze EP verbaast me keer op keer. De vibe die dit nummer uitstraalt is diep en duister. De mood die dit oproept, is de mood waar ik momenteel het meest van hou.

Kerri Chandler - Pong (Ben Klock Unreleased Mixes) - DRH018R

Ik weet nog goed hoe verrast ik was toen ik deze EP kreeg. Beide remixen zijn super goed gebalanceerd. Voor mij is dat de echte sterkte van Ben Klock zijn producties.

Ondertussen al goesting gekregen om Zadig eens aan het werk te zien? Fuse nodigt op 13 januari het label Deeply Rooted uit. Naast Zadig, zullen ook Dj Deep, A. Brehme en Pierre voor de nodige beats zorgen. Alle info in het FB-event!

 

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel