Beatport kiest Token Records als label van de maand

Online muziekplatform Beatport kiest elke maand hun favoriete label. Voor januari 2018 kwamen ze uit bij het Belgische Token Records van Kr!z. Een mooie prestatie om het jaar mee te beginnen!

Beatport had een goed voornemen voor 2018. Het jaar beginnen met een dijk van een label als Label of the Month. We hebben het dan over Token Records, dat ondertussen al meer dan 10 jaar bestaat. De sound van het label evolueerde gelijdelijk aan mee.

Labelbaas Kr!z zeg het volgende over de sound van het label: "Inigo leverde nogal een statement af met de eerste release Identify Yourself. Ik vind dat die identiteit nog altijd de sleutel is in de ontwikkeling van het label en de artiesten."

Dat het label groeide vertaalde zich ook in meer en meer artiesten die hun thuis vonden op het Belgische label. Denk aan artiesten als Sigha, Oscar Mulero, Surgeon, NeelRødhåd, Tadeo en Eschaton (het nieuwe project van Ancient Methods en Orphx). Verder vervoegden Antigone & Ctrls collega's Inigo Kennedy en Ø [Phase] als ware Token-voorvechters. Ze zagen hun solo-carrière dan ook openbloeien bij Kr!z en co.

Wat Token gewoon zo goed maakt? Omdat ze pure techno altijd trouw zijn gebleven, ondanks de talrijke bochten die het genre de afgelopen jaren nam. De sound evolueerde, ook bij Token, maar de oorspronkelijke rode draad bleef behouden. Kwaliteit staat voorop bij Token. En maar goed ook!

Artiesten in dit artikel
Tags