Pocket Knife Army lost single van nieuw album

Na de eerste langspeler This Time I’ll Come Out Unharmed (2015) komt het Utrechtse duo Pocket Knife Army dit voorjaar met een tweede album. De eerste bombastische single Forever Counting Sheep kwam in oktober al uit en nu pakken onze noorderburen uit met de videoclip van Charleroi, dat zeemzoeter klinkt dan de titel doet vermoeden.

Met Charleroi gaat Pocket Knife Army duidelijk de meer toegankelijke kant op dan wat we van hen gewoon zijn. Mede dankzij de zachte vocals, het ontbreken van breaks en een beat die vlotjes voortkabbelt. Het lied en de videoclip zijn naar eigen zeggen geïnspireerd door een foto-album van Stephan Vanfleteren over de mooiste stad van het land en is bijgevolg ook in Charleroi opgenomen.

Het nieuwe album wordt gepresenteerd in maart en is opgenomen met het thema slaapverlamming als uitgangspunt. Dat thema heeft een grote invloed gehad op de klankkleur van het album. Waar die thematiek in Charleroi eerder subtiel aan bod komt, wond Pocket Knife Army er eerder met Forever Counting Sheep minder doekjes om. Niet enkel de titel maar ook de videoclip van een typisch PKA-lied laten minder over aan de verbeelding.

Pocket Knife Army viert de releaseparty van haar nieuw album op 8 maart in de Utrechtse concertzaal EKKO.

Coverfoto © Charlotte Steunebrink
Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel