Nief Gerief #33

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Cabasa - Aquaris Monopole EP

No Suit Records maakt ophef met deze EP van onze landgenoot en zoon van vooraanstaande new beat-dj Lium. Cabasa schopt stevig keet met een spraakmakende mix tussen jungle, electronica en techno. (Koop)

Charlotte De Witte - Brussels EP

NovaMute, de offspin van het legendarische Britse label Mute, komt op de proppen met drie nummers van Charlotte De Witte. Onze landgenote - die deze week nog verraste met een Essential Mix - bedankt met haar typische vocaal-minimalistische techno. (Koop)

2000 And One - Belongings EP

Delsin Records en 2000 And One, stuk voor stuk Nederlands muziekinstituten, doken samen de archieven in en besloten deze klassieke EP uit 1994 opnieuw uit te brengen, inclusief schitterende reprise van It Belongs To Me. (Koop)

L/F/D/M - Associated Buildings EP

Love's Flaccid Disco Muscle, Richard Smith of nog eenvoudiger, L/F/D/M mixt techno, noise, electro, house en alles wat u wil tot een smerige, vuile sound. De Londenaar doet het echter met zoveel gevoel dat het resultaat ronduit bewonderenswaardig is. Tripalium Records schiet kort na hun uitspatting met Maelstrom en DeFeKt opnieuw raak. (Koop)

Bankro - Marmelade EP

Heel wat deep en tech house geweld uit het zuidelijke landsdeel met deze knappe EP van Bankro op Am Strand. Onze landgenoten Ado & Xalo Divinti zorgden voor swingende remixen. (Koop)

Albrecht La'Brooy - Tidal River EP

Apollo Records gaat het aan de andere kant van de wereld gaan zoeken bij het Australische duo Albrecht La'Brooy. Zij gingen op hun beurt kamperen in het natuurreservaat en nationaal park Wilsons Promotory om inspiratie op te doen voor deze zes platen. (Koop)

Dead Noise System - All Is Vanity EP

Doorgaans hebben we niet de nijging dubstep op te nemen in onze wekelijkse selectie. Deze diepe wobble-knaller van Dead Noise System verdient het met zijn onregelmatige kicks en dreigende subbassen echter dubbel en dik te selectie te spekken. (Koop)

Various Artists - FloorFillers Four

FLoorFiller Music viert zijn twintigste release met een indrukwekkende compilatie met uitsluitend Belgische artiesten. Op de tracklist vinden we Vertier, Jerrymore, DeeCoy, Uclesand en Tanzo & Morris terug. De plaat die de grootste indruk op ons achterliet, komt echter van een debutant: Klaps kan met zijn verbluffende Captivating zo aansluiten bij de grootste technolabels op deze planeet. (Koop)

Melodymann - Rainy Days EP

Melodymann opent het jaar van House Cookin' in stijl met drie deep house uitlatingen. Als toetje dropt labelbaas Rawdio een uitstekende remix. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief

Gerelateerd

Nieuws