Digitalism lost nieuwe single en clip: Holograms

Het is alweer een kleine twee jaar geleden dat Digitalisms knappe derde album Mirage het levenslicht zag. De absolute hit van de plaat, Utopia, wordt nog steeds gedraaid, maar ondertussen kregen Jens en Ismail toch weer zin in nieuw gerief: Holograms.

In november kregen we hun 5Ky11ght EP te horen, die ons eerlijk gezegd niet kon verrassen en tegenover Mirage zeker wat licht uitviel. Maar nu is er dus een nieuwe single, genaamd Holograms, met een clip die perfect past in de eighties revival die we op dit moment meemaken.

Het is een traag elektropop nummer geworden, inclusief de gekende stem van Jens. De stem doet het nummer samen met de stevige synths groots klinken, al missen we toch wat diepgang. Wij vielen voor de rollende gitaar die je in het begin meteen meeneemt, maar daarna werden onze verwachtingen niet helemaal ingelost.

Holograms is geen aparte track, maar maakt onderdeel uit van de drieledige Zdar C1u6 die pas uitkomt op 23 maart. Waarom er in de titel verwezen wordt naar hun legendarische track Zdarlight en daarmee ook naar producer Phillippe Zdar van Cassius, zullen we dan hopelijk ontdekken.

Ontdek meer...Video
Artiesten in dit artikel