FuzzTrack januari: Madame Blavatsky

Elke maand belichten we via vi.be, het online platform van Poppunt, een talentvolle producer. In januari kregen we 73 inzendingen voor de kiezen. Er zaten veel goede producties tussen, maar het experimentele elektronische geweld van Madame Blavatsky bleek de uitblinker met het nummer Steak In The Neck.

Madame Blavatsky bestaat uit Marius Couvreur, Artan Buleshkaj en Jonas Desmet. Dit Gentse trio voelt zich het meeste thuis in een door future beats, glitch hop en electronica verzopen wereld.

Steak In The Neck heeft duidelijk de mosterd gehaald bij artiesten als Rustie, Hudson Mohawke en onze eigen synthesizerkoning Pomrad. Net als die laatstgenoemde slaat Madame Blavatsky de brug tussen elektronica en live-uitvoering. Op Steak In The Neck worden de zware beats keihard door je strot geramd om vervolgens een fijn staaltje synthesizer funk op je los te laten. Klasse!

Wij konden nog een korte gezellige babbel slaan met oprichter Marius Couvreur.

FUZZ - Hoelang bestaan jullie ondertussen?

Marius Couvreur: Ik ben de band tien jaar geleden begonnen, maar de bezetting is wel al tig keer veranderd. Artan en Jonas zijn nu iets meer dan een jaar geleden met mij in dit project gestapt.

FUZZ - Vanwaar komt jullie naam?

MC: Die komt van een episode van Beavis and Butthead waarin er een vreemde waarzegster, Madame Blavatsky, de toekomst kwam voorspellen. Dat personage is geïnspireerd op Helena Blavatsky, een echte waarzegster uit 19de eeuws Rusland. Op die manier trekken we een link naar onze futuristische sound.

FUZZ - Kun je iets meer zeggen over Steak In The Neck?

MC: Het nummer zelf is al iets ouder en is geïnspireerd op TNGHT (project van Hudson Mohawke en Lunice). Ik maak de nummers in Ableton en probeer dan met de rest van de band te bekijken hoe we het live kunnen brengen. Zo ging dat ook met Steak In The Neck. Toen we het live brachten op Made In Belgium (event van Lefto i.s.m. Democrazy) was Lefto direct verkocht. Daarom dat we ook juist dat nummer ingezonden hadden naar jullie vi.be-call.

Heb je ook zin om in de schijnwerpers te treden met je track? Waag je kans via onze Fuzztrack van de maand.