Nief Gerief #34

De beste releases van de afgelopen 7 dagen

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Jakhira - Heartbreak EP

Driemaal Belgisch op het Portugese Piston Recordings deze week. Het originele nummer komt van de in Denderleeuw gevestigde Brit en vaste klant op het label Jakhira. De eerste remix komt van Frederick Alonso, onder andere mede-eigenaar van Nyon Records. Tot slot duikt  Melodymann wederom op met een vlijmscherpe Redraw. (Koop)

Ashtar Lavanda - Unsolved Mysteries EP

Labeleigenaar van Ultramajic, Jimmy Edgar, wist in 2014 via een publieke verkoop van de inhoud van een kelder in Detroit meer dan 100 DAT-bestanden op de kop te tikken. De naam die voorkwam op de beste electro platen, daterend van 1995 tot 1998, was die van Ashtar Lavanda. Na een lange zoektocht wist hij de man achter de naam de contacteren en slaagde erin toestemming te krijgen de muziek uit te brengen op zijn eigen label. (Koop)

Stockholm Syndrome - Slave EP

De Schots-Australische entente tussen respectievelijk Pyz en Brett Wilson maakt al even ophef met hun innoverende, donkere techno. Met deze twee minimalistische nummers, die balanceren tussen electro en lome slowtechno, blijven de heren hoog staan op onze watchlist. (Koop)

Irregluar Synth - Tanz Am Sonntagmorgen EP

De Italiaanse spetser Irregular Synth blijft het goorste materiaal uit zijn studio toveren. Deze twee brutale meestampers passen perfect op zijn eigen Dirty Minds label. (Koop)

Psy'aviah - LightFlare LP

De alternatieve popband Psy'aviah met aan het roer Yves Schelpe komt deze week aankloppen met een extra lang album. Daarop vinden we een heleboel razendinteressante samenwerkingen met onder andere Kyoko Baertsoen (ex-Hooverphonic), Mari Kattman, Addie Nicole (Halocene), Jean Marc-Lederman (Front 242) en Els Mortelmans. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief