Voor $35 000 koop je de meest legendarische Moog synthesizer aller tijden

Centjes teveel? Dan kan je die binnenkort investeren in de heruitgave van misschien wel de meest legendarische synthesizer van Moog

De Moog IIIP kwam in de jaren '60 op de markt. Het was één van de eerste "synthesizers" die out-of-the-box geconfigureerd werd zodat artiesten er onmiddellijk mee aan de slag konden. Voor ons ziet het er nog steeds een moeilijk hanteerbaar instrument uit, maar destijds had het toestel een grote invloed in de opkomende hype van elektronische muziek.

50 jaar later kondigt de fabrikant aan opnieuw de synthesizers te maken. Enkele minpuntjes zijn dat er slechts 25 exemplaren gemaakt zullen worden en je voor één exemplaar 35 000 dollar zal neertellen. 

Wat je dan zoal krijgt voor dit prijsje? Een toestel met 36 handgemaakte modules met 10 exclusieve oscillators, de authentieke 984 Matrix Mixer en de 905 Spring Reverd, verpakt in de originele console uit walnoot.

Of het toestel echt zijn prijs waard is op gebied van functies betwijfelen, maar wellicht wil de fabrikant zich richten tot verzamelaars of nostalgische muzikanten.

Ontdek meer...Tech