Laundry Day 2018 lost eerste wasbeurt aan namen (1/09)

Laundry Day houdt net als vorig jaar enkele radicate veranderingen aan. Eerst en vooral is er de nieuwe selectie van muziek. Vorige jaren was Laundry Day puur elektronisch, maar sinds vorig jaar is er ook plaats voor pop en hiphop. Het festival werkt opnieuw samen met andere organisaties als Fire Is GoldTop Notch en Ampere.

Via de samenwerking met Top Notch komt er een sterke focus op (Nederlandstalige) hiphop. Dit manifesteert zich in Lil KleineBroederliefde en De Jeugd Van Tegenwoordig. Ook Belgische hiphopper TheColorGrey is van de partij.

Uiteraard verloochent het Antwerpse festival zijn roots niet, want er is op 1 september nog steeds plaats voor elektronische muziek. Er wordt weliswaar afscheid genomen van het hardstyle genre, maar in de plaats krijgen we een nieuwe dosis drum 'n' bass. Voorlopig is het enige nieuws hierover dat Murdock een eigen stage ter beschikking zal krijgen.

Ook house- en technoliefhebbers moeten niet op hun honger blijven zitten: Jeff Mills en Fritz Kalkbrenner komen het beste van zichzelf geven.

Er zakten vorig jaar zo'n 30.000 feestvierders af naar Antwerpen voor Laundry Day. Het festival vindt plaats op 1 september 2018. Meer info vind je op hun website.