Lente Kabinet 2018 onthult line-up

Voor de allereerste keer als weekender!

Lente Kabinet is terug met alweer een indrukwekkende line-up. Dit jaar breiden ze uit naar een weekender op 26 & 27 mei en spelen er headliners als Motor City Drum Ensemble, Hunee, Ben UFO en Peggy Gou maar ook live komen ze sterk uit de hoek met Kelela, Kamaal Williams, Ebo Taylor en KOKOKO!

Lente Kabinet is het kleinere zusje van Dekmantel Festival, dezelfde curators maar de focus ligt op avant-garde kunst en muziek op een andere locatie, Het Twiske in Amsterdam. Na zes succesvolle edities zal dit festival voor de eerste keer twee dagen innemen.

Verder op de affiche staan: Peaking Lights, Crash Course In Science, Black Zone Myth Chant en Essaie Pas staan garant voor experimentele livesets. Ook oude Dekmantel-bekenden zoals Phuong Dan, Young Marco en Midland zullen er een set spelen. Ook programmeerden ze talenten als Nosedrip, Ana Helder, Lipelis, Borusiade en Dazion.

 

Voor het kunstgedeelte werken ze samen met Glamcult. Creatievelingen als Steven de Peven, Duran Lantink en Telemagic laten hun werk zien in het prachtige Twiske. Lokale partners als Red Light Radio, Cineville en Subbacultcha zullen zich hier ook bijvoegen.

Een weekendticket kost €64 euro en zijn online verkrijgbaar op 27 februari om 12u. Wil je weten hoe Lente Kabinet er vorig jaar aan toeging, lees dan onze review!

Hier nog eens de volledige line-up: