Nief Gerief #36

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Notoir - Passenger EP

Helemaal bovenaan het lijstje vinden we deze week Tom Lauwers, oftewel Notoir. De Antwerpse producer, die het als dj al tot zowat iedere Antwerpse club of festival schopte, blaast ons omver met drie enorm strakke deep house kleppers. De nummers komen bovendien uit op de Belgische stal van Am Strand Records. (Koop)

Hound5tooth

Houndstooth blikt terug op vijf waanzinnige jaren met deze vijftien nummers lange compilatie. Op de playlist vinden we vaste waarden als Snow Ghosts, Akkord, Call Super of Special Request, en boeiende herwerkingen van artiesten als The Haxan Cloak of Max Cooper. (Koop)

Clarian - Television Days LP

Het lang verwachte debuutalbum van de Canadees Clarian komt deze week eindelijk uit via het Australische Balance Music. (Koop)

Rob Clouth - Transition EP

Max Cooper nodigde met plezier de muzikale innovator Rob Clouth uit op zijn Mesh label. Wie meer wil weten over het hoe, kan terecht op zijn website. Wij werden vooral gecharmeerd door de uitstekende EP die deze nieuwe technieken opleverden. (Koop)

Zygos - Resilience EP

Het splinternieuwe Gentse dubsteplabel Overdue geeft het startschot met een release van onze landgenoot Zygos. Donkere dreiging en nauwkeurig gemikte percussie vormen de ruggengraat van deze verbluffende selectie platen. (Koop)

Looper - Irreversible EP

Trianglesquare Records en Looper houden beiden hun reputatie heel hoog met deze twee loodzware kanonkogels. (Koop)

Eduardo De La Calle  - Worship & Broad Spectrum EP

Het Belgische Biologic Records heeft de eer Eduardo De La Calle te mogen ontvangen met vier van zijn intussen legendarische composities tussen techno en atmosferische instrumentals.(Koop)

Steve Hammer - Siddhartha EP

Steve Hammer debuteert op House Cookin' Records met twee serieuze schijven. Achter de remixknoppen vinden we de jonge Spanjaard Paul Rudder en labelbaas Rawdio. (Koop

Kosmo Sound - Kosmo Sound EP

Deze uitstekende release van Kosmo Sound zagen we vorige week even over het hoofd. De Gentse dubjazz formatie gooit hoge oren met hun spetterende debuutplaat. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief