Fuzz Five #65: Monica Electronica

Wat zijn jouw 5 favoriete tracks?

Flashback is op 10 maart al aan de zesde editie toe en daar nodigen ze deze keer Monica Electronica voor uit. Deze Rotterdamse schone dweept net als Flashback met het verleden en is niet schuw van een stevig potje italo disco, new wave, new beat, electro en vintage technoplaten. Nadat ze eerder al furore maakte op I Love Techno, MODFESTPukkelpop, Tomorrowland en 10 Days Off is het nu dus (opnieuw) de buurt aan Muziekodroom in Hasselt.

Speciaal voor Fuzz Magazine selecteerde ze vijf van haar favoriete tracks voor op of naast de dansvloer. Nummers die het kleinste vezeltje in je lichaam in vervoering brengen en vaak voor memorabele hoogtepunten in haar dj-carrière hebben gezorgd.

Alexander Robotnick - Dance Boy Dance (Remix 2003)

Deze remix staat al een hele lange tijd in mijn top 5 beste dance tracks ooit gemaakt. Zo’n ongelofelijk mooie plaat. Het herinnert mij aan vroegere tijden en de beste feestjes waar ik al gedraaid heb tijdens 10 Days Off, Cafe Capital en mijn residentie in Petrol

Loco Dice - Cellar Door

Deze plaat zorgde voor een van de meest memorabele momenten in mijn carrière, toen ik moest draaien in het Centraal Station van Antwerpen. Dit was voor Jim Happy 5. Ik begon er mijn set met deze plaat. Wel met een iets lagere pitch dan het originele tempo van dit nummer. Het publiek reageerde zo geweldig op het nummer en de verbondheid met iedereen in de zaal was enorm groot. Ik wist gelijk dat de avond niet meer stuk kon.

Paul Kalkbrenner - Gebrünn Gebrünn

Dit blijft nog steeds een opvallende plaat na al die jaren. Ik weet nog dat ik enorm verrast was toen ik 'm voor het eerst hoorde, erna ben ik met andere oren naar techno gaan luisteren.

The Stallion - Hope (M.W. Edit)

Deze plaat staat voor mijn tijd in Berlijn waar ik ook veel gedraaid heb. Het was een paar jaar geleden een dikke hit daar. Ik heb hem altijd bij me en bewaar hem voor een speciaal moment als de avond dat toelaat.

Betonkust & Palmbomen II - N401

Dit nummer heb ik gekozen omdat ik het geweldig vind dat er op het moment zo ontzettend veel goede muziek weer uit Nederland komt. En omdat het staat voor de sound die we als dj-duo Legs on Fire (Richelle Soigni & Monica Electronica) volledig omarmen. 

Vroeger kwamen er in mijn sets misschien drie à vier tracks uit Nederland aan bod, maar dat aantal is inmiddels verdrievoudigd. 

Op het gebied van italo disco is het label Bordello a Parigi toonaangevend, de Westcoast sound is weer volledig in opmars en er zijn enorm veel bijzondere artiesten en labels bijgekomen. Naast Betonkust en Palmbomen II heb ik ontzettend veel bewondering voor Nederlandse artiesten zoals Intergalactic Gary, I-F, Mark du Mosch, Dollkraut, Mitchel Goor en labels als Moustache Records, Paling Trax, Charlois, Pinkman en natuurlijk al heel lang Clone Records.

Ook zin gekregen om zaterdag 10 maart even terug in het verleden te delven met Flashback? Check dan zeker het event op Facebook om een ticketje te scoren en de praktische kant van de zaken te weten.