Line-up Voltage Festival '18: techno op z'n best

Voltage Festival maakte zonet hun line-up bekend voor 2018: techno-only, gewaagde bookings en heel wat kwalitatieve stage hosts. Zwevegem mag zich op 18 en 19 augustus opmaken voor een serieuze knaller van formaat!

Alfa, Bravo, Charlie. Het NAVO-spellingsalfabet is ondertussen wereldwijd ingeburgerd. We hebben speciaal voor Voltage even een Fuzz-spellingsalfabet in het leven geroepen. Op die manier zal je nog beter beseffen waarom Voltage Festival niet mag ontbreken op jouw festivalagenda deze zomer!

V van Voltage

Het Zwevegemse festival is toe aan z'n vierde editie en net zoals vorig jaar zal het twee dagen duren. Sinds 2012 is de organisatie al met events bezig en ondertussen is Voltage Festival als merk niet meer weg te denken uit de Belgische, elektronische scene.

Wat onderscheidt Voltage Festival van eender welk ander festival?
1) Gewaagde bookings
2) Enkel en alleen techno
3) Een locatie die zich vereenzelvigt met het woord 'industrieel'
4) Totaalbeleving: alle elementen volgen het centrale thema

O van Ohm

Voltage Festival is een productie van Ohm VZW. Deze organisatie bestaat uit eventmanagers, dj's/producers, licht- en geluidstechnici, een grafisch vormgever en nog vele anderen.

Daarnaast is Ohm ook stagehost. De Kortrijkse organisatie heeft een kristalheldere achtergrond in techno. Niet alleen zij hebben dat, ook de andere stagepartners doen niet onder.

Op 18 augustus zorgen KozzmozzOhm en Kollektiv voor de invulling van het programma. Een dagje later nemen RIMBU, Future Acid (het vroegere Retro Acid) en Søndag deze taak op zich.

L van Locatie

Over naar de unieke locatie van Voltage Festival. Transfo is een herbestemmingsproject van een oude elektriciteitscentrale in hartje Zwevegem. Deze centrale werd net voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd, het domein is in totaal negen hectare groot. De site vormde eveneens de locatie voor de tv-serie Bevergem.

Vele arbeiders hebben hun dagen gesleten in dit industriële erfgoed. Nu zullen ravers er hun feestplezier vinden.

T van Thema

We kennen nu de locatie al wat beter. Daar hoort natuurlijk ook een passend thema bij: Industrial & Scrapyard. Alle elementen zullen dit thema respecteren; van productie en foodtrucks tot de decoratie en randanimatie.

A van Ancient Methods

Specifiek over de line-up dan. Ancient Methods is een van de headliners en daar blijft het niet bij. De Duitser speelt namelijk een set samen met Tommy Four Seven. Die laatste passeerde in januari nog bij Kompass.

Dit duo achter de decks zetten, kan geen betere afspiegeling vormen van wat techno inhoudt. Maar er zijn nog een pak andere techno-dj's en -producers die zullen afzakken naar Zwevegem: Chris Liebing, Inigo Kennedy, Randomer, Boston 168 (live), Amotik, 999999999 (live), Cosmin TRG, Headstrong (dit zijn Clouds & Randomer), Perc & Ansome, Rod Malmok (Acid Set, alias van Benny Rodrigues), [KRTM] & TWANKeith Carnal, Kr!z, MPIA3, Newa, Phara & Border One, Rrose, SHDW & Obscure Shape, Slam, Speedy J, SP-X, Stranger & Remco Beekwilder.

Stuk voor stuk technoheads die je zelden allemaal samen op één line-up zal zien staan. Het is net daarmee dat Voltage Festival het verschil maakt. Ze trekken de kaart van techno en techno only. Dat mag duidelijk zijn!

G van Gelijkekansenbeleid

De namen die we zonet aanhaalden zijn zo goed als allemaal buitenlanders. Maar vergis je niet, discriminatie pakt absoluut niet bij de organisatoren van Voltage Festival. Er is namelijk ook een hele resem Belgen die hun kans krijgen.

 • Tremenzz (resident Liberty White)
 • B (live)
 • Bion-x
 • Spacid (resident Kozzmozz)
 • Siwei (live)
 • Goldfox (oftewel 1/2 Rave Our Souls)
 • Cellini (founder Cycle Four)
 • Endove
 • Linear Straight
 • Nathaniel (House Grand Cru & The House Academy)
 • Man Outta Space (founder Wir Tanzen)
 • Ode Maen & Massaar
 • Nico Morano
 • Pastorr
 • TRiXY (founder Lab.105dB)
 • Gaäl (co-founder Kollektiv)
 • Mainro (kom, een halve Belg dan)
 • J.KØPS (member Aftr-crew)
 • Pilose (founder Ohm)

E van Euro

Goed, dit klinkt allemaal fantastisch. Maar hoeveel euro's ga ik hiervoor moeten ophoesten? Wel, je mag op je twee oren slapen. Dat ene pak frietjes kopen of een keer zot doen met de gespaarde euries zit er nog altijd in na aanschaf van je ticket.

De early birds zijn ondertussen de deur uit. Je betaalt nu €49 als je enkel op zaterdag 18 augustus wilt zweven op techno. Voor zondag 19 augustus is het €45. Als je twee dagen technoplezier wilt, dan heb je met €69 genoeg. Camping nodig? Die kan je erbij kopen voor €25. Koop je ticket!


Voilà, we hebben jou nu piekfijn uitgelegd wat elke letter van Voltage inhoudt. Moest je toch nog meer willen weten, dan kan je altijd eens gaan kijken bij het facebook-event of hun website.