FuzzTrack mei: LXNGTN

Via vi.be, het online platform van Poppunt, selecteren we quasi maandelijks een talentvolle producer waarvan wij vinden dat die wat extra aandacht verdient. Voor de maand mei viel ons oog op LXNGTN, een producer die zich thuisvoelt in schemerige lo-fi house, down-tempo electronica en melodische techno. Zijn ingezonden track Visionäre hoort in dat laatste segment thuis.

Een fijn baslijntje en goed gelaagde synths zetten de toon bovenop een speech over de maanlanding van de Amerikaanse president John F. Kennedy. We moeten toegeven dat die speech zowel de sterkte als de zwakte is van het nummer.

Het past binnen het nummer en het geeft het een extra dimensie, maar tegelijk hebben samples van speeches binnen muziek vaak de tendens nogal knullig over te komen. Los van dat blijft Visionäre een sterke inzending en kijken we gretig uit naar wat LXNGTN ons nog zal serveren.

Heb je ook zin om een keer in de schijnwerpers te treden met je nummer? Waag dan je kans voor onze volgende FuzzTrack van de maand en wie staat jouw naam binnenkort bovenaan dit artikel.

Ontdek meer...Partnernieuws
Artiesten in dit artikel