13 Years Play'house: een funky verjaardag (10/03)

Op zaterdag 10 maart blies het Limburgse Play'house 13 kaarsjes uit in het Nieuwscafé te Sint-Truiden. In die 13 jaar stonden er headliners als DJ Sneak, Derrick Carter en Mark Farina achter de decks. Voor deze verjaardagseditie was het de beurt aan Mousse T. met naast hem op de affiche Bearsøme, Chicago Habit, Gewelt en Seelen. En dat wouden wij van Fuzz niet missen.

Als eerste was het de beurt aan Bearsøme, de 18 jarige knaap kaapte vorig jaar brons op de dj-mania finale en kreeg van Play'house de kans om de zaal op te warmen. Zo gezegd zo gedaan, het berenjong ging voor wat leuke disco jams die de vroege vogels wel konden smaken. 

Na hem nam Chicago Habit de decks over, hij richtte zich meer op een housey aanpak die wel lekker funky bleef. Hij hield de groove goed vast en bouwde mooi op, hier zien we dat zijn jaren ervaring zeker naar voren komen. Afsluiten met If only I could van de Fusion Groove Ochestra in de Liem-remix was de kers op de taart.

Daarna was het de beurt aan de Crossing Border boys Gewelt. De twee namen de funky house van Chicago Habit over maar gingen rustig aan maar zeker meer tegen disco leunen. Er was genoeg opgewarmd volgens hen. De fijne uptempo disco met groovey percussie en leuke vocals die ze oplegden werd gewaardeerd. Na de disco vibes gingen ze toch terug het house pad op en dat sloeg aan, de sfeer in het Nieuwscafé kolkte tot ongekende hoogte. En wat bekendere platen deden daar zeker niet slecht aan, Herbert's Tasteful dub van Moloko's Sing It back maakte het voor iedereen moeilijk om stil te blijven staan.

De headliner van de avond stond al even achter de booth wat mee te bewegen op de muziek, zo kon hij goed de sfeer in de zaal inschatten. Je kon duidelijk zien dat de man achter Horny er veel zin in had. Mousse T. pakte het wat funkier aan als Gewelt maar het bleef in het begin vooral house met tracks van Dennis Ferrer en Moodymann. Daarna volgde een hele resem aan bekende disco platen, Boney M, Jackson 5, Prince, Chaka Kahn, ze kwamen allemaal voorbij in een mix met zijn eigen nummers en remixes. Naast de Scott Diaz Gospel edit van Horny was een ander memorabel moment toen hij Dan Hartman's Relight My Fire er in mixte en iedereen in de zaal een vuurwerk staafje kreeg. 

Hij probeerde af en toe wat onbekendere nummers te spelen maar het volk bleek er niet zo veel oren naar te hebben. Wij hadden graag gezien dat hij wat dieper had gegraven in de disco platenkast en die bekendere nummers tegen het einde zou spelen. Toch zaten zijn overgangen goed en hij voelde het volk goed aan. Seelen nam op zijn beurt de decks over en sloot het nieuwscafé af voor de laatste dansers.

Wij gingen naar huis na een geslaagde avond, we hadden misschien iets meer verwacht van Mousse T. Maar de sfeer zat goed en ik denk dat iedereen die aanwezig was daar zeker over kan mee spreken. Nog eens een proficiat aan Play'house met de 13 jaar en hopelijk nog veel jaren!