Acts die je niet mag missen op Melt Festival 2018

Ondertussen is de volledige line-up van het Duitse Melt Festival 2018 bekend. We kunnen nu dus beginnen met het samenstellen van onze must sees. Welke artiesten daarin thuishoren is vooral een persoonlijke keuze. We konden het toch niet laten om onze favorieten even op tafel te werpen, bij deze.

Modeselektor B2B Apparat

Moderat is al meerdere jaren op rij één van de top live-acts op Melt. Afgelopen zomer moesten we tot onze spijt vaststellen dat ze even een punt gingen zetten achter hun samenwerking. Nu, Melt zou Melt niet zijn zonder Moderat. Dus hebben ze het voor elkaar gekregen om Modeselektor en Apparat een dj-set back-to-back te laten spelen.

The Black Madonna

Van ruwe diamant naar absolute topper. In haar bijna 30 jaar lange muziekcarrière heeft ze ondertussen al een heleboel verwezenlijkt.

Naast het zijn van een succesvolle dj en producer, is ze ook creatief directeur van de Chicago's Smartbar, één van de belangrijkste Amerikaanse nachtclubs tot op heden. Enkele jaren geleden won ze Mixmags DJ of the Year. Ondertussen bekleedt ze een residency bij BBC Radio 1. Haar disco-to-techno mix mag je niet missen.

Ben Klock

Heeft deze man nog een introductie nodig? Klock is één van de eerste Berghain-residents en hij is momenteel druk bezig met het organiseren van indrukwekkende Photon-feestjes. Deze visuele en muzikale totaalbeleving hebben velen al mogen aanschouwen op mastodonten van locaties als Printworks London en Awakenings Gashouder.

Iedereen die iets of wat into techno is, weet dat er niet zoiets bestaat als een slechte Ben Klock dj-set.

The Blaze

Hun single Territory maakte heel wat furore. Het is net die muziek die ons doet uitkijken naar de passage van het Franse duo. Veel brengen ze niet uit, maar als ze iets uitbrengen is het toegelaten om hoge verwachtingen te hebben.

Met hun emotionele sound, prachtige muziekvideo's en melancholische vocals, wonnen ze het afgelopen jaar veel populariteit.

Ø [PHASE]

Deze live-dj en producer maakt al sinds 1990 deel uit van het Londense nachtleven. De dag van vandaag weet hij ons te bekoren met minimalistische, duistere techno-livesets. Hij is vooral bekend van zijn werk op het Belgische label Token Records, opgericht door Kr!z. Beleef zijn krachtige liveset in juli op Melt Festival samen met alle overige toppers.


Momenteel bevindt het Duitse festival zich in de tweede fase van hun ticketverkoop. Je kan nu een combiticket (incl. camping) kopen voor €129.