Nief Gerief #40

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Michalski - War EP

Michalski is de laatste weken geweldig op dreef. Nadat hij enkele weken geleden onze aandacht al trok met een nummer op de Lost Legion-compilatie en bommetjes dropte op MBMH Underground, brengt hij nu een geweldige eigen single op Bunk3r Records. Ook naar de remixen van landgenoten Two Times Four, de Fransman Greg Denbosa en Costa Ricaan Paulo AV is het uitkijken geblazen. (Koop)

The Maghreban - 01DEAS 

Ayman Rostom releaset zijn langverwachte debuutalbum via het Belgische R&S Records. De Londenaar verloochent in samenwerkingen met onder andere Anushka en Gatto Fritto zijn hiphoproots niet, zonder de housebeats uit het oog te verliezen.  (Koop)

Liziuz - Geschichten des Lebens

Voor het experimentelere werk kunnen we zoals vaak terecht op Dominick Fernow (Vatican Shadow) zijn Hospital Productions. Liziuz levert twee versies van dezelfde track, een ambient versie en een techno versie. Niet speciaals, zij het dat beide nummers ruim de 50 minuten overschrijden en ons meenemen op een reis zoals maar weinig nummers of mixen dat kunnen. (Koop)

Anthology (compilatie)

De heren van Joyhauser zetten met Super Pollen de trein nog eens op de rails richting onsterfelijkheid. Ellora, het nieuwe label van Hush & Sleep, heeft de eer het nummer op hun Anthology-compilatie te mogen plaatsen naast leuke nummertjes van Antik, SWART, Future of Matter, Symmetric en Earthscape. (Koop)

Melodymathics: Back 2 Raw

Het blijft hard gaan bij Melodymathics, het label van Melodymann. Deze keer vinden we heerlijke houseswingers van 4-Tek, Chris Gardener en Das Carma op hun Back 2 Raw-compilatie. (Koop)

Deltano - Subterril EP

De koning van de tech-house in ons eigen land zet zijn status nog eens in de verf met twee stevige schijven op FloorFiller Music. Ook de remix van het Hongaarse icoon Reelow is om van te smullen. (Koop)

 

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief

Gerelateerd