Le Babar stelt nieuwe releases voor in New York

Onze landgenoot Le Babar is een producer die al een karrenvracht aan steengoeie releases op de markt bracht. Nu voegt hij op enkele dagen tijd maar liefst twee nieuwe EP's aan zijn discografie toe. Dat gaat ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij; op vrijdag 6 april mag Le Babar zijn releases namelijk gaan voorstellen in New York!

Wie Le Babar zijn releases erop naslaat, bekomt al snel een ellenlange lijst sterke producties die al aangedikt wordt sinds 2010. Met zijn aanstekelijke house, waarbij vaak funk en disco als grootste inspiratiebronnen worden aangeboord, is hij dan ook al lang geen onbekende meer. Zo had hij al releases te pakken op labels als Great Lakes Audio, King Street Sounds en Nyon Records

Ook op SoundCloud wist Le Babar een grote schare fans achter zich te verzamelen met tussen de officiële releases door, enkele edits die makkelijk enkele duizenden tot zelfs tienduizenden plays halen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Le Babar een graag gezien gast is op heel wat labels.

Op 30 maart verschijnt zijn eerste nieuwe EP: de tweeledige Gin & Tonic EP op het Braziliaanse label 294 Records, die naast de titeltrack ook nog het nummer Apérol Kitch bevat. Een EP die ons een eersteklas eenrichtingsticket richting een zonovergoten zomer aanbiedt, laat die cocktails maar komen!

Maar het kan niet op voor Le Babar, want op 9 april verschijnt al de volgende release: de Get Down EP op Springbok Records in samenwerking met Silver Disco. Deze EP bevat naast de original nog twee remixen van de hand van Go Go Bizkitt! en Ghosts of Venice. Opnieuw heerlijke zomerse beats, overgoten met een guitige geut disco.

Aan deze release is zelfs een heus feest gekoppeld in New York! Le Babar gaat er namelijk op 6 april samen met partner in crime Silver Disco platen draaien op een avond in het teken van Nyon Records, waar hij eerder ook al platen op uitbracht. Voor meer info omtrent deze officieuze release party kan je terecht op het Facebook-evemenent.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel