Nief Gerief #41

De beste releases van de afgelopen zeven dagen

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

CRWSH - About Shutter Speed EP

Maarten Van Overveldt, zo heet de Antwerpenaar die schuilgaat achter het pseudoniem CRWSH. Zelf beschrijft hij zijn EP, die bol staat van de field recordings, als speels. Wij horen vooral een heel matuur sounddesign en de klasse om eenvoud aantrekkelijk te houden. (Koop)

Shlomo Remixed

Oscar Mulero, Johannes Heil en Tripeo gaan aan de slag met de meest spraakmakende nummers van Shlomo. Platform van dienst is Wolfskuil Records, sinds jaar en dag het label van Darko Esser. (Koop)

Westworld - Gerd Janson Edits

Gerdje Janson dook dertig jaar terug in de tijd en kwam terug met twee herwerkingen van Westworld. Wie zich bij het woord Westworld niets anders dan een Netflixserie voor de geest kan halen, drukt best zo snel mogelijk op de speelknop. (Koop)

Throwing Snow - Simmer / Subtitles

Ross Tones zijn project Throwing Snow zou eigenlijk geen inleiding meer moeten behoeven. De man uit Bristol liet al meermaals zijn gevoel voor verbijsterende percussie en haarfijn sounddesign zien via Houndstooth, en met deze twee singles is dat niet anders. (Koop)

Saturn Phases

Kill Ref Low Frequencies, of kortweg KR/LF, gooit een stevige steen in de kikkerpoel met deze 24 nummers tellende compilatie. Het label van Kill Ref deed hiervoor onder andere beroep op klinkende namen als Under Black Helmet, Oliver Deutschmann, Endlec, Ben Gibson, Jokasti & Nek, Gotshell en Swarm Intelligence. (Koop)

Gijensu - Implosion EP

De Zweedse raverevelatie Gijensu levert een pak stompers op Wrongnotes, het label van Emile Anjeaux. De remixers, die luisteren naar de spetterende namen Ayarcana, Tim Tama, Makornik en Danilo Incorvaia, trekken de snoeiharde lijn moeiteloos door. (Koop)

A.Brehme - Saisho EP

De nieuwste worp van Brusselaar A. Brehme komt uit op het eveneens Belgische Sonata Forma. De EP is meteen ook de debuutrelease voor het splinternieuwe label. (Koop)

 

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief