Nief Gerief #42

De beste releases van de afgelopen zeven dagen

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Ninjato - Studying War For Peaceful Reasons LP

Bij het Gentse Caoutchou Records lijkt met old school arcade games en releases op ouderwetse casettes de creativiteit al even geen grenzen te kennen. Met deze heerlijke worp van Ninjato bewijzen ze ook muzikaal op het allerhoogste creativiteitsniveau te spelen zonder een seconde aan kwaliteit in te boeten. (Koop)

DJ Charme - Charme LP

DJ Charme, beter gekend onder zijn pseudoniem Kassett, brengt zijn geniale debuutalbum uit op Midlife Music. Het album staat bol van geflipte elektronica en straffe beats tot Nederlandstalige vocals. (Koop)

Dax J - Offending Public Morality LP

Daar is-ie dan eindelijk, de langverwachte tweede langspeler van de nieuwe koning der techno Dax J. Uitdagende titel, pompende beats en hier en daar een experimenteler uitstapje of een vleugje IDM, meer heeft Duitser volgens ons niet nodig om zijn status te bevestigen. (Koop)

Fluxion - Ripple Effect LP

Konstantinos Soublis zit geen moment stil en is intussen alweer aan zijn zevende langspeler toe. De Griekse dub techno producer maakt hiervoor gebruik van zijn eigen Vibrant Music. (Koop)

Locked Groove - Progression EP 

Na zijn comeback van een aantal maanden geleden staat Locked Groove er weer helemaal. Deze twee fijne schijfjes op Just This worden bovendien bijgestaan door twee excellente remixen van de opkomende Duitser Prequel Tapes. (Koop)

Duct - Almanac EP 

Helemaal uit Melbourne presenteren wij u Front Left, het jonge label levert een loeihard modulaire EP van Jake Ranallo die zo kan aansluiten bij de catalogus van Perc Trax. (Koop)

Seba Lecompte - Shaped EP

Onze favoriete Decandance-resident Seba Lecompte maakt zijn debuut op Advanced White, het befaamde label van Abyssal Chaos. De Gentenaar trekt vol de technokaart en kon voor de remix van Shaped terecht bij de halve Belg Sören Aalberg. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief