Ancienne Belgique organiseert heuse Grime Night (13/05)

Aanstaande mei is het vijftig jaar geleden dat de student-protesten doorheen Europa plaatsvonden (mei '68). Om deze gebeurtenis te eren zal de Ancienne Belgique een avond aan het Britse grime genre wijden in het kader van het Brusselse project Year of the Contestation.

Dit project vraagt alle culturele organisaties in het Brusselse wat er nu juist is overgebleven van deze sociale, politieke en culturele revolutie van 50 jaar geleden. Welnu, het antwoord van de AB manifesteert zich in protestmuziek en o.a. in een moderne uiting daarvan: grime. Het genre wordt vaak bestempeld als het kleine Britse broertje van Amerikaanse hiphop, maar qua origine liggen de twee ver uit elkaar. 

Het is een scene die enorm aan het boomen is met koplopers als Skepta, Stormzy en Wiley. Op 13 mei zakken enkele van grimes meest spannende talenten af naar Brussel om hun zegje te doen via hun muziek. 

AJ Tracey is een 23-jarige grime MC die als gezicht van deze nieuwe generatie MC's wordt gezien. Een getalenteerde kerel die live zeer sterk op zijn benen staat. Ook qua vrouwelijk geweld heeft de 'revival' van grime enkele interessante artiesten teweeggebracht. Nadia Rose, tevens nichtje van Stormzy, heeft zeer terecht haar plaats in deze nieuwe lichting verdiend.

Ook Flohio kan er wat van, momenteel zit ze volop in de studio om aan haar debuutalbum te werken. De vierde naam van de avond is een van onze favoriete grime-artiesten: Novelist. Eerder deze maand (13 april) verscheen zijn nieuwe album Novelist Guy

Zin om naar dit mini-festival vol grime te gaan? Tickets zijn beschikbaar op de website van de Ancienne Belgique