Nief Gerief #43

De beste releases van de afgelopen zeven dagen

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Efdemin- Naïf LP

De Panoramabar-legende Efdemin komt opzetten met een compilatie annex album op het Belgische Curle Recordings. Naast tien eigen nummers en samenwerkingen bevat de continuous mix ook schitterende platen van Marco Shuttle, Steve Bicknell, Jeroen Search, Cassegrain en Inland. (Koop)

Rebekah - My Heart Bleeds Black EP

MORD Records, het label van Bas Mooy, pakt verschroeiend uit met een daverende dubbel-EP van Rebekah. De Nederlandse schreef vorig jaar met Fear Paralysis op Soma Records haar naam op het lijstje der allergrootsen bij. En deze negen nummers halen haar daar zeker niet weg. (Koop)

Karim Sahraoui - Plentitude EP

Karim Sahraoui, in het begin van het millennium bekend onder de naam Djinxx, kneep er een aantal jaren tussenuit om nu dubbel zo sterk terug te komen. De Fransman krijgt een platform van R&S Records en grijpt die kans met beide handen. Tijdloze techno vol emoties met een duidelijke Detroit-stempel is het bedwelmende resultaat. (Koop)

Scalameriya - Hellzone Megapunk EP

Perc Trax laat de Italiaanse superheld Scalameriya nog eens aan het woord. Hellzone Megapunk slaat - niet volledig onverwacht - alles en iedereen aan diggelen met zijn strak gecoördineerde industriële geweld. (Koop)

Dj Seinfeld - Sakura EP

Een van de eerste wereldwijd geloofde lofi producers Dj Seinfeld laat op Deep Sea Frequency zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan wat feel good droomdeuntjes. (Koop)

Arno Stolz  - About That EP

Arno Stolz releaset nog maar eens een sterke EP op zijn eigen Proper Musique. Ook de remixen zijn in de goede handen van Lunoize en Raffa FL. (Koop)

Dubnation 001

Dubnation is het sublabel van tech-houselegende Hector Couto zijn Roush label. Op de eerste Various Artist vinden we met Bork een heerlijke samenwerking tussen onze landgenoten Niels Feijen en Lunoize.(Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

(Koop)

Meer Nief Gerief