Henry Saiz & Band lost audiovisueel album Human

Begin dit jaar kondigde de Spaanse houseproducer Henry Saiz aan dat er een album in de pijplijn zat met een voltallige band. De audiovisuele LP zou Human heten en meteen konden we ook kennis maken met de straffe eerste single The Golden Cage, een spacey indiebom.

 

 

Een paar weken na de aankondiging volgde een tweede knappe track genaamd Ghosts maar nu is dus eindelijk het volledige werk te beluisteren. De plaat telt elf nummers, daarbij telkens ook verwijzend naar waar ter wereld de nummers geschreven werden.

 

 

Achter die plekken en eigenlijk het hele album zit een concept verscholen dat niemand beter kan uitleggen dan de chef Henry Saiz zelf. Kijk daarom naar onderstaande video, die de intro vormt van het audiovisuele album en dus ook de eerste track Downfall (Overture) bevat.

 

 

De plaat zelf dan. Dat is een 80’s geïnspireerd synthfeest geworden dat slepende elektronica afwisselt met disco-invloeden. Wij waren al zeer te spreken over de eerste twee singles The Golden Cage en Ghosts, en ook de track Haven heeft een leuke flow. In het begin is het rustig dansbaar maar naar het einde toe klinkt het met de volledig ontplooide synths grootser en zwaarder.

 

 

 

 

Dit drietal, dat mekaar niet toevallig opvolgt, is veruit het sterkste op de LP. De titeltrack Human kan ons ook nog charmeren met zijn voorzichtige tribal-accenten, maar verder blijven we toch een beetje op onze honger zitten. Door te veel hetzelfde tempo en dezelfde geluiden te hanteren hebben we na twee derde van de nummers zin in iets anders.

 

 

We raden je daarom aan om gewoon het knappe trio Haven, Ghosts en The Golden Cage te onthouden en zeker ook de knappe remixen van onder meer Sébastien Léger​ en ​Arabs With Synthesizer te checken.

 

 

 

 

 

 

Hieronder alle tracks van het album:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel