Nief Gerief #44

De beste releases van de afgelopen zeven dagen

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Various Artists - Pleasure Instruments

Het Spaanse Concerns Music presenteert zijn eerste technocompilatie in stijl. Op de tracklist vinden we onder andere Christian Wünsch, Datura Dilema, Developer, Dinamite, Kater Ende, Stanislav Tolkachev, Unkle Fon en Vertical Spectrum terug. (Koop)

Tinfoil - On A Roll LP

De Ierse entente tussen DeFeKt en Sunil Sharpe heeft na een hele hoop EP's op hun eigen Tinfoil beslist een debuutalbum uit te brengen. De plaat staat vol met live jams die ronddwalen in de grijze ruimte tussen pompende techno en messcherpe electro. (Koop)

Roman Poncet - Gypsophila LP

Hoewel hij al een eeuwigheid lijkt mee te gaan met releases op Arts, Tresor en Figure, is Roman Poncet nu pas aan zijn debuutalbum toe. De Parijzenaar, ook bekend als Traumer of een derde van Möd3rn, trakteert ons op een langspeler vol van zijn donker, dreunende techno. (Koop)

Drvg Cvltvre / Fallbeil - Acid Avengers 007

Tripalium blijft releases om duimen en vingers van af te likken aan de man brengen. Deze keer zetten ze de Nederlandse geweldenaar Drvg Cvltvre en de Duitse electro-experimentalist Fallbeil samen op één plaat. (Koop)

Siamonoise - Nous Sommes Les Animaux EP

Het voorlopig nog anonieme Belgische duo Siamonoise komt opzetten met drie heerlijk diepe nummers op Am Strand. De EP wordt vervolledigt met een on point remix van de Waal Jason Heat. (Koop)

SmetterlinK & Mike Hauls - Ethereal EP

MTZ Records wist de opkomende Belgen SmetterlinK en Mike Hauls te strikken voor twee nummers. Hou de volgende maanden vooral uw ogen open voor Bolster, de naam waaronder beide heren in de toekomst zullen samenwerken. Er staan onder andere leuke releases gepland op Reload Black en Retail Records. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief