Nief Gerief #45

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Dj Bone - A Piece of Beyond LP

De Detroitse legende Dj Bone levert zijn derde studioalbum op zijn eigen Detroit Subject. Stripped back house met een heleboel eigenaardige toetsen en gekke ingevingen komt uw richting uit. (Koop)

Deadbeat - Wax Poetic For This Our Great Resolve LP

Scott Monteith vroeg voor dit conceptalbum vrienden van over de hele wereld om hem een verbale boodschap van hoop door sturen, zonder muziek. De Canadese kunstenaar ging hiermee vervolgens aan de slag en kwam terug met elf songs (in zes verschillende talen) die de naam kregen van de persoon die de boodschap insprak. Het resultaat is een beklijvende mix tussen poëzie en elektronica die je zo in een beurt uitzit. (Koop)

Glenn Astro & Hodini - Turquoise Tortoise LP

Apollo Records brengt met plezier deze geslaagde samenwerking tussen Glenn Astro en Hodini uit. De nummers variëren van hiphop tot jazz naar lichtvoetige house en alles was u daartussenin kan bedenken. (Koop)

Inxec & Droog - Din EP

De Amerikaan met zeer Nederlands aandoende naam Droog en de Brit Inxec doken samen de studio voor een EP'tje op de eerste zijn label Culprit. Beide heren zijn doorgewinterde producers met een zeer duidelijke zin voor vernieuwing, en dat heeft u ook geweten na het beluisteren van deze EP. Vooral het diep vibrerende Bodyless zal ons nog vele maanden bijblijven.  (Koop)

Fabrizio Rat - L'Isola EP

Het concept voor deze EP van Fabrizio Rat op Even Odd, een zijlabel van Odd Even, was even eenvoudig als geniaal: aan de linkerhand een klassieke piano, aan de rechterhand een TB-303, beiden bediend door de deskundige handen van de Italiaan. Het resultaat is verrassende en intrigerende nu-acid uit een compleet onverwachte invalshoek. (Koop)

ATTLAS - Further (KMRU Remix)

Wie toevallig op de Soundlcoud van de Keniaanse producer Joseph Kamaru voorbijkwam afgelopen week, moet deze heerlijke remix van ATTLAS zijn Further zeker bijgebleven zijn. Wie meer van deze geslaagde mixen tussen ambient, elektronica en filmmuziek wil horen, checkt best ook even zijn recente minialbum. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief